Fudbal

Luković u Zvezdi: Ostvarenje sna

Luković u Zvezdi: Ostvarenje sna
Luković u Zvezdi: Ostvarenje sna

Novi fudbaler Crvene zvezde Andrija Luković rekao je da je mnogo napredovao u inostranstvu i da mu se ostvario san povratkom među crveno-bijele.

"Zahvalan sam ljudima u klubu na ukazanom povjerenju i što su mi omogućili da budem dio velikog kluba kakva je Crvena zvezda. Spreman sam da se na treninzima i u prijateljskim utakmicama nametnem treneru i izborim mjesto u timu. Srećan sam što sam se vratio u Zvezdu", rekao je Luković na predstavljanju na stadionu "Rajko Mitić".

Luković je potpisao trogodišnji ugovor sa Zvezdom i nosiće dres sa brojem 31.

"Iz Zvezde sam otišao sa 12 godina, ali sam cijeli život sanjao da obučem taj dres. Ovo je ostvarenje sna, jedva čekam utakmice. Igram na svim pozicijama u veznom redu, najbolje se osjećam iza napadača, ali mogu baš sve u veznom redu da igram", naveo je on.

Luković je karijeru počeo u Zvezdi, igrao je za Rad, a 2014. godine potpisao je ugovor sa PSV-om, ali nije debitovao za prvi tim.

"U Holandiji sam bio dvije godine, a prije odlaska mnogi igrači su mi pričali da ako želiš da igraš u inostranstvu, moraš da budeš 20 do 30 odsto bolji od njihovih igrača i to je zaista tako. Mnogo sam napredovao, nisam imao sreću da debitujem za prvi tim, ali sigurno sam napredovao i to ćete moći da vidite kroz utakmice", rekao je on.

Luković je naveo da je juče trenirao sa novim saigračima i da još nije razgovarao sa trenerom Miodragom Božovićem na kojoj poziciji će igrati. On je rekao da uoči dolaska nije razmišljao u kojem takmičenju će Zvezda igrati.

"Znam da je primaran cilj plasman u Ligu šampiona i dupla kruna. Volio bih da dam doprinos svemu tome, a kada sam dolazio nisam prvo gledao u kom takmičenju ćemo igrati naredne sezone. Svjestan sam kakvu težinu ima ovaj dres i šta Crvena zvezda predstavlja", rekao je Luković.

Sportski direktor Crvene zvezde Blažo Raosavljević rekao je da će biti i odlazaka iz kluba, ali da "još čekamo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije