Fudbal

Mačado se izvinio navijačima zbog srednjeg prsta

Mačado se izvinio navijačima zbog srednjeg prsta
Mačado se izvinio navijačima zbog srednjeg prsta

ZAGREB – Na vanrednoj konferenciji za novinare povodom najnovijeg incidenta portugalskog veznog igrača Paula Mačada, pred novinare su izašli trener “Dinama” Zoran Mamić i igrač koji je navijačima pokazao srednji prst.

Incident se dogodio u utorak, na utakmici 3. pretkola Lige prvaka između “Dinama” i “Moldea”, u trenutku kad je Mačado zbog zamjene napuštao teren. Portugalac je, osprovociran zvižducima s tribina tri puta pokazao srednji prst navijačima i zbog toga dobio crveni karton.

Iako su u “Dinamo” nakon susreta nagovijestili da Mačado može napustiti klub, Portugalac je udaljen iz prve momčadi, a dan kasnije je svima uputio javno izvinjenje na Facebooku.

"S Mačadom je bio kratki razgovor, rekao sam mu da sljedeća dva-tri dana, dok ne riješimo situaciju, neće biti u svlačionici. Analizirali smo njegov ugovor i pravne mogućnosti koje iskreno i nisu baš na našoj strani", priznao je Zoran Mamić i na pitanje je li moguće da Mačado ponovno zaigra za “Dinamo” dodao:

"Da, postoji i ta mogućnost", izjavio je pred cijelom ekipom na konferenciji za novinare.

"Tu sam jer sam napravio veliku grešku i želim da se izvinim klubu, navijačima, predsjedniku, treneru, saigračima, svojoj porodici, svom ocu kom je bio rođendan, a najgore od svega mi je što me je sin pitao kad sam došao kući: Tata, zašto si to uradio? Hvala treneru i svima što su mi dali priliku da se izvinim" – riječi su Mačada.

 

"Volio bih i da kad nema problema dođete u ovakvom broju... Kao klub smo odlučili da se Paulo ispriča, ostane s nama i snosi konzekvence kako smo dogovorili u klubu. Razgovarali smo i s igračima, kapetanima i ostalima, svi su za da ostaje, ali da bude kažnjen jer je nanio štetu onima koje najviše treba cijeniti, a to su navijači. Vjerujemo da će svojim zalaganjem na treningu okrenuti situaciju u svoju korist. Dosad nikakvih problema s njim nije bilo, omiljeni je igrač u svlačionici s obzirom na njegov duh i humor", rekao je Mamić i otkrio kakve će biti sankcije.

"Kazna je 100.000 eura!”, otkrio je Mamić i dodao da će marketinška i PR služba organizovati humanitarne akcije za udruženja i organizacije, u kojima će svi iz “Dinama” učestvovati.

“Pojedinac iznad kluba? Ne, to nema veze, nego moramo biti kao obitelj i u dobru, i zlu. Moramo biti spremni na praštanje, svatko može pogriješiti više ili manje, to je bio loš trenutk, ali i pokazatelj zajedništva što ekipa misli o njemu i kako ga doživljava", rekao je Mamić.

Kapiten Domagoj Antolić je stao u obranu saigrača.

"Paulo je pogriješio i to svi znamo, svjestan je svoje pogreške, ispričao se i nakon utakmice i danas. Nogomet se igra zbog navijača i njih se treba poštivati i cijeniti. Molim navijače da mu pruže drugu prigodu i da mu oproste, on će sad sigurno davati sve od sebe i mi kao momčad ćemo ga u tome poduprijeti".

Za kraj je Mačado dodao:

"Ne znam kako će reagovati navijači, ali spreman sam na sve, izvinjavam im se još jednom, dokazaću im se na terenu", rekao je Portugalac i za kraj na engleskom poručio navijačima: "I want to say “Žao mi je” to Croatian people".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije