Fudbal

Madridska bitka za Evropu

Madridska bitka za Evropu
Madridska bitka za Evropu

MADRID - Madridski rivali Real i Atletiko prije samo 11 mjeseci odlučivali su o šampionu Evrope, a sutra veče (20.45) će se boriti za mjesto u polufinalu elitnog takmičenja.

Real je prošlog maja dobio lisabonsku bitku, dramatično, tek poslije produžetaka, ali od tada na sedam uzastopnih mečeva (po dva duela u prvenstvu, Kupu kralja i Superkupu Španije, plus prvi meč u polufinalu Lige šampiona) nije slavio protiv Atletika, pa mnogi smatraju da je tim Dijega Simeonea bliži polufinalu. Prvi meč na "Visente Kalderonu" završen je bez pobjednika 0:0.

U prilog takvoj tvrdnji ide i činjenica da trener "kraljevskog kluba" Karlo Anćeloti zbog povreda i suspenzija neće moći da računa na nekoliko prvotimaca. Ipak, povratnik u tim Kolumbijac Hames Rodrigez uvjeren je u prolaz svog tima.

"Atletiko je dobar tim, posebno su jaki u odbrani. Imamo pritisak, ali učinićemo sve da uđemo u istoriju i postanemo prvi tim koji je odbranio trofej Lige šampiona", rekao je reprezentativac Kolumbije koji je na početku sezone došao iz Monaka.

Ekipi Dijega Simeonea će i u večerašnjem meču glavni adut biti čvrsta odbrana, koja je primila samo jedan gol u posljednjih osam duela u evropskim takmičenjima.

Od povrede se oporavio napadač Mario Mandžukić, koji će s Antoanom Grizmanom, koji igra u sjajnoj formi, biti najveća opasnost po gol Ikera Kasiljasa.

"Atletiko nema manji pritisak u odnosu na Real. Igramo četvrtfinale i sve ekipe žele da prođu dalje. Meč iz Lisabona je zaboravljen i ne živimo u prošlosti. Isto bi bilo i da smo pobijedili", jasan je Raul Garsija, vezista "jorgandžija".

U drugom meču večeri snage će odmjeriti Monako i Juventus. Francuzi će pokušati na svom stadionu da nadoknade gol minusa iz Torina (0:1). Tim Leonarda Žardima igra odlično ove sezone u Ligi šampiona, eliminisao je Arsenal u osmini finala, a ukoliko izbaci Juventus biće blizu uspjeha iz 2004. godine kada su igrali u finalu i kada su u borbi za trofej poraženi od Porta.

"Očekujem odličnu atmosferu i pun stadion. Odmarao sam neke igrače u francuskom šampionatu protiv Rena i vjerujem da smo spremni za još jedan podvig", rekao je trener Žardim.

Lider Serije A je napravio dobru uvertiru uoči gostovanja jer je pobijedio Lacio sa 2:0 i nalazi se na korak do odbrane titule. Prednost Juventusa mogla bi da bude i činjenica da su zabilježili maksimalnih 11 trijumfa u nokaut fazi protiv francuskih ekipa.

"Nisam iznenađen rezultatima Monaka ove sezone, igrali su dobro protiv nas, ali nismo ih potcijenili, zbog čega smo i pobijedili. Mislim da će revanš biti drugačiji", kazao je Patris Evra, defanzivac "stare dame", koji je igrao za "kneževe" od 2002. do 2006. godine.

Real definitivno bez Benzeme

Fudbaler madridskog Reala Karim Benzema zbog povrede koljena neće igrati večeras u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Atletika, saopštili su iz "kraljevskog kluba", koji nije precizirao dužinu pauze francuskog internacionalca. Real je već oslabljen za predstojeći meč pošto zbog povreda neće igrati ni Geret Bejl i Luka Modrić, dok je Marselo suspendovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije