Fudbal

Malkočević: Nismo došli da uživamo u ljepotama Azerbejdžana

Malkočević: Nismo došli da uživamo u ljepotama Azerbejdžana
Malkočević: Nismo došli da uživamo u ljepotama Azerbejdžana

BAKU - Prošli smo težak put do evropskog prvenstva i ne mislimo samo da uživamo u ljepotama Azerbejdžana, već ćemo pokušati da napravimo još neki iskorak, kazao je selektor kadetske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević na pres-konferenciji uoči početka Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina u Bakuu.

Fudbaleri BiH će nastupiti u grupi sa selekcijama Njemačke, Austrije i Ukrajine. Malkočević navodi da se radi o izuzetno ozbiljnim reprezentacijama koje imaju više iskustva od bh. selekcije, ali da će njegovi igrači učiniti sve da što bolje predstave našu zemlju.

Na pitanje da li je odličan rezultat iz kvalifikacija podigao samopouzdanje u bh. timu Malkočević je kazao da nije bilo lako pobijediti Italiju i završiti kvalifikacije ispred Rusije.

"Prije toga Rusiju smo pobijedili na 'razvojnom turniru' i vidjeli smo da se možemo nositi s velikim timovima", zaključio je Malkočević.

Mladi bh. fudbaleri prvi meč na EP igraju 5. maja protiv Austrije. Tri dana kasnije igraju s Njemačkom, a prvi krug završavaju 11. maja protiv Ukrajine.

U četvrtfinale će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz četiri grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije