Fudbal

Mamića i njegovog advokata zasuli bakljama, dimnim bombama i flašama (FOTO)

Mamića i njegovog advokata zasuli bakljama, dimnim bombama i flašama (FOTO)
Mamića i njegovog advokata zasuli bakljama, dimnim bombama i flašama (FOTO)

SPLIT – Grupa maskiranih napadača danas je ispred Prekršajnog suda u Splitu šefa Dinama Zdravka Mamića i njegovog advokata Čedu Prodanovića zasuli bakljama, dimnim bombama i flašama.

Njih dvojica su prošli bez povreda, a oštećen je jedan od parkiranih automobila.

Mamić i Prodanović su nakon incidenta ušli u zgradu suda. Zatim su poslali vozača da premjesti vozilo, a on je pobjegao prema splitskom kvartu Neslanovac, odakle se  nakon 20-ak minuta javio policiji.

Mamić i Prodanović pojavili su se pred sudom, pred kojim se vodi ročište protiv Dinamova savjetnika i Hajdukove legende Ive Bege zbog tučnjave na derbiju između Hajduka i Dinama koji je odigran 2014 godine.

Na početku ročišta Mamić i Prodanović zatražili su prebacivanje postupka u Zagreb jer se u Splitu ne osjećaju bezbjedni, ali sudija Stipe Roso je nastavio ročište i rekao da će o tome odlučivati drugi put.

Nezadovoljni Mamić se digao, rekao kako napušta ročište jer se ne osjeća bezbjednim, te da je diskriminisan od hrvatskih sudova koji ga jednom šalju u Osijek, drugi put u Split...

- Mi sada odlazimo, ako izvučemo živu glavu, a vi dalje radite kako želite - rekao je Mamić na odlasku.

Ispred zgrade suda Mamića i Prodanovića dočekalo je desetak policajaca koji su obezbjeđivali prostor, a nakon pola sata Mamić je pod pratnjom policije napustio Split.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije