Fudbal

Mančester junajted i Juventus odmjeraju snage u Ligi šampiona

Mančester junajted i Juventus odmjeraju snage u Ligi šampiona
Foto: N.N. | Mančester junajted i Juventus odmjeraju snage u Ligi šampiona

Prvo veče 4. kola Lige šampiona u fudbalu donosi nekoliko zanimljivih susreta, ali epitet derbija svakako nosi sudar Mančester junajteda i Juventusa na "Old Trafordu".

Oba tima imaju određenih problema sa sastavljanjem ekipa, Žoze Murinjo je posljednji trening juče odradio bez Aleksisa Sančeza, a nije bilo ni Maruana Felainija, Fila Džonsa i Džesa Lingarda. Sve su glasnije spekulacije da je Sančez ljut što ne igra onoliko koliko želi, a njegovo mjesto na treningu zauzeo je osamnaestogodišnji Tahitu Čongu. Sa druge strane, taboru "stare dame" glavobolju zadaje jer se na jučerašnjem treningu povrijedio Mario Mandžukić. Hrvatski napadač je istegao gležanj lijeve noge i nije riječ o težoj povredi, ali Masimilijano Alegri je odlučio da neće ništa da rizikuje pa će Mandžukić biti na klupi. Protiv Junajteda neće igrati ni Emre Can, koji i dalje ima problema sa štitnom žlijezdom.

Da je utakmica Real Madrida i Viktorija Plzena došla mjesec dana ranije, rekli bismo da češki tim na gostovanju na "Santjago Bernabeuu" nema šta da traži, ali sada kada je "kraljevski klub" u crnoj seriji od pet utakmica bez pobjede, od čega su četiri poraza, sve je moguće. Sevilja, CSKA, Alaves i Levante ove sezone su šokirali Real, a da stvari u aktuelnom šampionu Evrope ne funkcionišu kako treba, bilo je vidljivo i na jučerašnjem treningu. Živce zbog nemoći na terenu gube i oni najiskusniji pa je tako zamalo došlo do sukoba Serhija Ramosa i njegovog mladog saigrača i imenjaka Serhija Rehuliona. Da stvari ne izmaknu kontroli, pobrinuo se Luka Modrić, koji je smirio situaciju. Treneru Hulenu Lopetegiju ne uspijeva da konsoliduje ekipu pa se sve više priča i o njegovoj smjeni, a kao opcije se spominju Santjago Soalri, Antonio Konte i Roberto Martinez. Pojavila se i vijest da je Real spreman da dovede i Zlatana Ibrahimovića, dok italijanski mediji prenose da  Brazilac Marselo napušta brod koji tone i traži transfer u Juventus.

Romu bi pobjeda nad CSKA podigla na prvo ili drugo mjesto u Grupi G, ali i u Rimu je jednako mučna situacija. "Vučica" je u subotu na svom terenu izgubila (0:2) od SPAL-a, a predsjednik kluba Džejms Palota je rekao da je zgađen i nagovijestio ono što su mediji već najavljivali, a to su smjene trenera Euzebija di Frančeska i sportskog direktora Monćija. Iako im je data šansa da u naredna dva meča Lige šampiona i dva gostovanja Napoliju i Fiorentini naprave povoljne rezultate, italijanska štampa piše da su im dani odbrojani.

Bajern iz Minhena se polako vraća u formu, a utakmicu trećeg kola Lige šampiona protiv AEK odigraće bez povrijeđenog Franka Riberija. Francuz ima problema sa kičmom, tačnije sa upaljenim nervom.

Grupa E

AEK - Bajern(18.55), Ajaks - Benfika (21)

1. Ajaks   2      1      1      0      4:1   4

2. Bajern 2      1      1      0      3:1   4

3. Benfika       2      1      0      1      3:4   3     

4. AEK    2      0      0      2      2:6   0

Grupa F

Hofenhajm - Lion (21), Šahtjor - Mančester Siti (21)

1. Lion     2      1      1      0      4:3   4

2. M. Siti 2      1      0      1      3:3   3

3. Šahjtor 2      0      2      0      4:4   2

4. Hofenhajm  2      0      1      1      3:4   1

Grupa G

Roma - CSKA (21), Real Madrid - Plzen (21)

1. CSKA  2      1      1      0      3:2   4

2. Real Madrid        2      1      0      1      3:1   3

3. Roma  2      1      0      1      5:3   3

4. Plzen   2      0      1      1      2:7   1

Grupa H

Jang bojs - Valensija (18.55), Mančester junajted - Juventus (21)

1. Juventus      2      2      0      0      5:0   6

2. M. junajted 2      1      1      0      3:0   4

3. Valensija     2      0      1      1      0:2   1

4. Jang bojs     2      0      0      2      0:6   0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije