Fudbal

Mane za istoriju, "sveci" za Evropu

Mane za istoriju, "sveci" za Evropu
Mane za istoriju, "sveci" za Evropu

Fudbaleri Sautemptona deklasirali su ekipu Aston Vile na otvaranju 37. kola Premijer lige - 6:1 (5:1).

"Sveci" su tako upisali prvu pobjedu još od 11. aprila i duela sa Halom, takođe na "Sent Merisu", pa su se ponovo popeli na šestu poziciju koja vodi u Evropu, sa dva boda više, ali i mečom manje od Totenhema.

Zvijezda dana bio je Senegalac Sadio Mane, koji je postigao najbrži het-trik u istoriji Premijer lige, za samo dva minuta i 56 sekundi, da bi Šejn Long u nastavku susreta dotukao rivala.

Krilni napadač Red Bul Salcburga na pozajmici na Ostrvu otvorio je meč na fenomenalan način - tri puta savladavši iskusnog Šaja Givena tri puta između 13. i 16. minuta.

Mane je na taj način ušao u istoriju najjače lige svijeta pošto je oborio rekord Robija Faulera star dvije decenije.

Do kraja poluvremena goste iz Birmingema totalno je dotukao Šejn Long, do tada dvostruki asistent, pogocima u 26. i 38. minutu, da bi pred odlazaka na odmor jedini gol za Aston Vilu dao njen najbolji strijelac Kristijan Benteke.

Taj rezultat ostao je na snazi sve do 81. minuta, kada je Mane upisao i asistenciju, a Gracijano Pele postavio konačan rezutlat susreta.

Aston Vila, koju 30. maja očekuje finale FA kupa protiv Arsenala, u posljednjem kolu dočekuje Burnli, dok Sautempton gostuje Mančester Sitiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije