Fudbal

"Manijaci" pokvarili derbi

"Manijaci" pokvarili derbi
"Manijaci" pokvarili derbi

Huliganski ispadi ponovo su bili u prvom planu bh. fudbala. Ovoga puta u 8. kolu BH Telecom Premijer lige režirali su ih navijači Željezničara izazvavši prekid na "Tušnju" u 75. minutu utakmice sa Slobodom.

Članovi navijačke grupe "Manijaci" iz Sarajeva, koji su sa zakašnjenjem od skoro 70 minuta došli na stadion i bili smješteni na zapadnoj tribini, prvo su nekoliko baklji bacili u teren. Potom su pirotehniku i kamenice usmjerili u pravcu navijača domaćeg tima, a sudija Rusmir Bureković igrače obje ekipe povukao je u svlačionicu. Situaciju su pod kontrolu stavili pripadnici Specijalne policije MUP-a Tuzlanskog kantona, koji su ispraznili tribinu i tom prilikom priveli nekoliko lica. Više osoba je zadobilo povrede, od čega je jedna zatražila i bolničku pomoć. Susret je nakon prekida nastavljen, a "Željo" je došao do četvrte uzastopne pobjede (2:1).

"Primili smo dva gola iz naše dvije greške, a tek nakon prekida uspjeli smo se konsolidovati. Imamo ovakav igrački kadar i borimo se koliko možemo. Nemamo neophodnu kvalitetu za kontinuitet dobrih rezultata i to je jedina istina. Nije pobijedila bolja ekipa", smatra Denis Sadiković.

Sva tri boda u gostima osvojio je i Široki Brijeg. U Bijeljini su savladali Mladost sa 2:0 te šestom pobjedom zadržali lidersku poziciju. Strijelci su bili Jure Ivanković u 4. i Vagner u 67. minutu, kojem je to 91. gol u u Premijer ligi BiH, čime i postao najbolji strijelac svih vremena u bh. eliti

"Ozbiljnim pristupom svih 90 minuta došli smo do željenog cilja. Nismo potcijenili protivnika", smatra Slaven Musa, strateg Širokobriježana.

Velež je nakon eliminacije u Kupu BiH pobijedio Slaviju i u prvenstvu. "Rođeni" su do trećeg prvenstvenog trijumfa stigli preko Amira Zolja u 36. i Dine Hajdarevića u 90. U 9. kolu (27. i 28. septembra) sastaju se: Čelik - Drina, Olimpic - Travnik, Radnik - Borac, Vitez - Sloboda, Zrinjski - Velež, Široki Brijeg - Sarajevo, Željezničar - Zvijezda, Slavija - Mladost.

Rezultati 8. kola: Drina - Vitez 0:0, Sloboda - Željezničar 1:2, Zvijezda - Radnik 1:1, Velež - Slavija 2:0, Mladost - Široki Brijeg 0:2, Travnik - Čelik 1:0, Sarajevo - Olimpic 4:2, Sinoć: Borac - Zrinjski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije