Fudbal

Maradona tužio italijanske poreske vlasti: Traži 50 miliona evra

Maradona tužio italijanske poreske vlasti: Traži 50 miliona evra
Maradona tužio italijanske poreske vlasti: Traži 50 miliona evra

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Argentine Dijego Maradona želi unosno da naplati svoj spor s italijanskim poreskim vlastima, koje ga terete za utaju poreza.

Nakon što nije postignut dogovor s italijanskim poreskim vlastima, koje su od bivšeg svjetskog prvaka s Argentinom zahtijevale 38 miliona evra, jedino što je preostalo aktuelnom treneru Al Vasla jeste protivtužba, odnosno traženje kompenzacije.

Naime, Maradona (51) traži 50 miliona evra za štetu koja mu je nanesena u posljednjih 10 godina. Argentinac je u tom periodu, navodno, izgubio priliku da potpiše nekoliko unosnih ugovora s italijanskim klubovima, koji su ga htjeli za trenera, te mu je istovremeno zabranjen ulazak u Italiju. Odnosno, ukoliko bi kročio na njeno tlo, bio bi uhapšen.

Maradonin advokat Anđelo Pisani tvrdi da će dio novca, ukoliko tužba prođe, otići u fudbalsku fondaciju, a dio za žrtve italijanskog poreskog sistema.

"Moj klijent je žrtva apsurdne potjere. Maradona ne smije da zakroči na italijansko tlo, jer bi ga policija odmah privela, a nije kriv nizašto", rekao je Pisani.

Maradona je prije novca istakao veliku stvar koju su mu italijanske poreske vlasti oduzele ovim progonom.

"Uskratili ste moju ljubav prema Napulju! Ja nisam utajivač poreza i ova situacija mi se gadi", rekao je nedavno slavni Argentinac, koji je s Napolijem 1987. i 1990. godine osvajao Seriju A, a1989. bio pobjednik Kupa UEFA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije