Fudbal

Marinović: Nismo zaslužili visok poraz

Marinović: Nismo zaslužili visok poraz
Marinović: Nismo zaslužili visok poraz

Objektivno, nismo zaslužili visok poraz na "Otoci", rekao je Vinko Marinović, trener fudbalera Borca, čiji tim je poražen na gostovanju kod "Olimpica" (1:4).

Strateg Banjalučana smatra da njegov tim u petom kolu BH Telecom Premijer lige nije imao sreće protiv najmlađeg sarajevskog premijerligaša, te da su uveliko presudile propuštene prilike u prvom poluvremenu.

"Poraz je previsok s obzirom na igru koju smo prikazali. U prvom poluvremenu smo propustili najmanje tri odlične šanse, a protivnik je samo jednu svoju iskoristio i poveo. Uspjeli smo izjednačiti u nastavku i faktički smo držali igru pod kontrolom. Međutim, nakon jedne greške i dobre tranzicije Olimpica, došli su do 2:1, a mi smo neshvatljivo pali u tom trenutku", izjavio je Marinović i nastavio:

"Imamo problema u fazi odbrane gdje protivniku jednostavno poklanjamo lopte, dok pritom na drugoj strani ne rješavamo čiste situacije. Na našu nesreću to je protivnik iskoristio i došao do visoke pobjede."

"Vukovi" su poveli golom Denijala Brković u 37. minuti. Izjednačio je Joco Stokić u 62, a pobjedu domaćinima pogocima su donijeli Dalibor Pandža u 78, Aleksandrinjo Hugo 83. i Aris Nukić u 90.

"U drugom poluvremenu smo napravili izmjene koje su donijele jači ritam, da naša igra izgleda drugačije i opasnije. Borac je imao poluprilike i prilike, utakmica se lako mogla okrenuti u drugom pravcu. Ipak, bez obzira na sve, zasluženo smo pobijedili iako moramo još puno raditi da dođemo do nivoa kakav želim i očekujem", istakao je Mirza Varešanović, trener Olimpica.

Seriju dobrih rezultata nastavio je aktuelni šampion Zrinjski. Četvrtu uzastopnu pobjedu ostvarili su na domaćem terenu protiv Viteza rezulatom 2:0 i tako zadržali lidersku poziciju na tabeli Premijer lige BiH. Golove su postigli Aleksandar Radulović u 13. i Velibor Đurić u 68. minuti. "Plemiće" u stopu prati Široki Brijeg, koji je u meču sa najviše pogodaka savladao Zvijezdu rezultatom 4:2. Utakmicu na stadionu "Pirota" između Travnika i Mladosti (1:0) obilježile su i nemile scene. U toku prvog poluvremena na tribinama su se navijači domaćeg tima sukobili sa zaštitarima i policijom. Do fizičkog obračuna došlo je pri pokušaju privođenja jednog navijača.

"Jedno lice je privedeno u službene prostorije zbog nasilničkog ponašanja i vrijeđanja službenih lica na stadionu. Nakon uručivanja prekršajnog naloga pušteno je na slobodu. Većih incidenata, kao i povrijedenih nije bilo, a policija je preduzela i preventivne mjere da ne dođe do susreta navijača Travnika sa navijačima Borca, koji su vraćeni iz Sarajeva", potvrdili su iz MUP-a SBK.

 Solidarnost

U meču sa Olimpicom fudbalerima Borca nedostajala je podrška vjernih navijača, čiji dolazak je bio najavljen. Međutim, prilikom kontrole na ulasku u Kanton Sarajevo kod nekoliko navijača su pronađena pirotehnička sredstva, dok su dvojica bila na listi onih kojima je bio zabranjen ulazak na stadion, potvrdili su nam iz MUP-a ovog kantona. Iako su ostali navijači mogli da nastave put za Sarajevo, oni su to odbili jer su željeli da se solidarišu sa drugovima i svi su se vratili u Banjaluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije