Fudbal

Marinović ide, Jagodić dolazi

Marinović ide, Jagodić dolazi
Marinović ide, Jagodić dolazi

Vinko Marinović više nije trener FK Borac pošto je danas trebalo sporazumno da raskine ugovor s Banjalučanima i u nastavku sezone će voditi Zrinjski.

Na klupu "crveno-plavih" bi trebalo ponovo da sjedne Vlado Jagodić.

Marinović je u pobjedi protiv Travnika (1:0) prošlog vikenda proslavio godinu dana na klupi Borca, ali to će po svemu sudeći biti posljednji meč za mladog stručanjaka na "crveno-plavoj" klupi ove sezone. Bivši trener Kozare u nastavku BH Telecom Premijer lige BiH će voditi aktuelnog prvaka Zrinjski.

"Već duži period Marinović je u pregovorima sa Zrinjskim i koliko mi znamo, postigli su dogovor. Ugovor će biti sporazumno raskinut i čekamo ga da razgovaramo", rekao je juče Robert Zrilić, direktor Banjalučana, koji je potvrdio da je Jagodić prvi pik čelnika kluba za novog trenera.

Ukoliko bivši selektor mlade reprezentacije BiH prezume ekipu, to će mu biti treći put da Borac vodi u Premijer ligi BiH. Najbolji rezultat je ostvario u sezoni 2010/11. kada je sa Borcem osvojio titulu prvaka BiH.

"Veoma sam iznenađen ovom informacijom i koliko mi je drago zbog mog prijatelja Marinovića, toliko mi je žao zbog Borca. Kada god koji klub ostane bez trenera, moje ime se pojavi među kandidatima. Borac je moj klub i jedini kojeg bih ja trenirao u RS. Nikada ne bih okrenuo leđa Borcu i veoma cijenim ovu upravu koja pokušava da riješi mnoge probleme", kazao je Jagodić i tako potvrdio da je spreman za pregovore o povratku na Gradski stadion.

Za razgovor, po svemu sudeći, nije bio raspoložen ni Marinović, koji nije odgovarao na naše pozive pa smo ostali uskraćeni za komentar povodom preuzimanja ekipe Zrinjskog.

Direktor Borca je istakao da su svi u Borcu veoma zahvalni Marinoviću na rezultatima ostvarenim ove sezone i u finišu prošle i poželjeli su mu mnogo sreće u nastavku karijere.

"Marinović je naš veliki prijatelj i za njega će vrata Borca uvijek biti otvorena. Naša saradnja je bila korektna i o njemu imamo samo pozitivine riječi. Dugujemo mu veliku zahvalnost i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere", kazao je Zrilić.

Banjalučani se nakon 18 kola u BH Telecom Premijer ligi nalaze na 5. mjestu sa 34 boda, a osim toga izborili su plasman u polufinale Kupa BiH pošto su nakon dvomeča eliminisali Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije