Fudbal

Mario Baloteli: Golovi za majku

Mario Baloteli: Golovi za majku
Mario Baloteli: Golovi za majku

Ovo je najbolja noć u mom životu, ali se nadam da će u nedjelju biti još bolje. Nadam se da ćemo pobijediti, ne zanima me da li ću igrati dobro sve dok svi budemo davali sve od sebe, rekao je Mario Baloteli, napadač Italije, koji je sa dva gola u polufinalu eliminisao Njemačku.

Kontroverzni napadač "azura" bio je na meti javnosti od početka Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, ali je u polufinalu "odjavio" Njemačku i pribrao simpatije sviju kojima je Italija u srcu. Sada njegovu ekipu očekuje posljednji meč na EP-u u nedjelju, kada je na programu finale protiv Španije.

"Moramo da se opustimo, da se ne frustriramo zbog posjeda lopte Španaca i igramo svoju igru. Ne zaboravite da smo mi jedina ekipa koja je njima dala gol na prvenstvu. Dokazali smo da smo ravnopravni", kazao je Baloteli.

Iako je na meču polufinala postigao peti gol u reprezentaciji, Super Mario se nada da će postati prvi strijelac prvenstva. On je do sada postigao tri gola i dijeli prvo mjesto sa Mariom Gomezom, Kristijanom Ronaldom, Marijom Mandžukićem i Alanom Džagoevom. Svi oni su eliminisani sa EP-a.

"Pokušaću da osvojim nagradu za najboljeg strijelca. Oba gola protiv Njemačke su mi važna i pomogla su pobjedi, tako da ću ih se podjednako sjećati", istakao je Baloteli.

Mladi italijanski fudbaler, porijeklom iz Gane, oba gola iz polufinala posvetio je majci - Silviji Baloteli, koja ga je sa suprugom Frančeskom usvojila kada je Mario imao tri godine. Ona je specijalno doputovala u Varšavu kako bi gledala svoga sina, a za finalni meč je najavljen i dolazak oca.

"Kada sam otišao do majke rekao sam joj da su golovi za nju. Dugo sam čekao ovaj trenutak, posebno što nije više mlada i ne može daleko da putuje. Morao sam da je usrećim. U Kijevu će me gledati i otac", kazao je Baloteli i dodao:

"Kada postignem gol - ne slavim ga, jer samo radim svoj posao. Slavi li poštar kad donosi pisma?".

Finale EP-a igra se u nedjelju. Vidjećemo da li će se Ćezare Prandeli, selektor Italije, opet odlučiti za napadački fudbal, do sada nekarakterističan za "azure" ili će Španija "uštopati" zahuktale Italijane i odbraniti titulu prvaka Evrope.

"Da li možemo da pobijedimo Španiju? Odgovoriću vam u nedjelju", u svom stilu je zaključio Baloteli, koji je 2006. godine bio na probi u Barseloni gdje nije zadovoljio čelnike kluba, pa je zatim prešao u Inter gdje je pokazao veliki talenat koji mu je osigurao transfer u Mančester Siti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije