Fudbal

Matiću devet miliona evra godišnje na “Old Trafordu”

Matiću devet miliona evra godišnje na “Old Trafordu”
Foto: Ilustracija | Matiću devet miliona evra godišnje na “Old Trafordu”

Nije više plavac, sada je "đavo". Nemanja Matić (28) postao je jedan od hitova ljetnjeg prelaznog pošto će iz Čelsija preći u Mančester junajted i to za velike pare.

Kako prenose engleski mediji, prije svih "Dejli star", srpski reprezentativac će ponovo sarađivati sa Žozeom Murinjom i to za skoro duplo veću platu nego što je imao na "Stamford bridžu".

Portugalac je insistirao da fenomenalni vezista pojača Junajted i nije štedio novac da ga dovede. Takva ponuda nije mogla da se odbije - Matić je u Čelsiju zarađivao 90.000 funti nedjeljno, godišnje u evrima 5.300 000. Sada je od novog kluba dobio mnogo jači ugovor po kome će mu svakog mjeseca na račun biti uplaćivano 155.000 funti, što je u evrima 9 miliona godišnje. Takođe, Čelsi će na ime obeštećenja inkasirati oko 45 miliona evra, a taj novac su već investirali u dovođenje Bakajoka iz Monaka.

Nemanja je i prije ove povišice bio najplaćeniji srpski igrač. Poslije njega još samo Nemanja Gudelj u Kini i Aleksandar Kolarov (Mančester siti) zarađuju preko pet miliona evra godišnje.

Matića ovih dana očekuje pregled, pa potpis, a 9. jula Mančester junajted kreće na turneju po SAD.

(novosti)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije