Fudbal

Medunjanin: Biću opet onaj stari

Medunjanin: Biću opet onaj stari
Medunjanin: Biću opet onaj stari

Pogotkom protiv Hapoel Kfar Saboma u ukupnoj pobjedni Makabi Tel Aviva rezultatom 3:0, Haris Medunjanin na najbolji način najavio je povratak na fudbalsku pozornicu.

Nakon neuspjele epizode u Deportivu iz La Korunje, u kojem praktično nije bio ni na klupi, reprezentativac Bosne i Hercegovine nedavno se vratio u Izrael, odnosno klub za koji je nastupao i u periodu od 2010. do 2013.

"Ovo je moj novi početak. Mogu obećati da ću se truditi da u budućnosti budem još bolji, postižem još više pogodaka i budem onaj stari", istakao je Medunjanin.

Iako je, osim liste strijelaca, statistiku na kraju susreta popunio i jednom asistencijom, nije u potpunosti zadovoljan svojim učinkom. Smatra da u pojedinim situacijama nije reagovao dovoljno dobro, a to pripisuje upravo dugoj pauzi.

"Imao sam još prilika, nisam ih iskoristio i to u budućnosti moram popraviti. Takođe, izgubio sam nekoliko lopti, što se objektivno nije smjelo desiti. U određenim situacijama nisam bio pravi i zato nisam u potpunosti zadovoljan svojom partijom", rekao je Medunjanin i dodao:

"Naravno, znam da je potrebno vrijeme, jer godinu dana nisam igrao ozbiljan fudbal u svom bivšem klubu. U svakom slučaju znam da ću uskoro dostići željenu formu, a upravo ovaj pogodak biće mi motiv više. Olakšanje je i lijep osjećaj zatresti mrežu nakon duže vremena."

Iako je imao ponuda i iz nekih klubova iz jakih evropskih liga, tvrdi da se nije pokajao što se odlučio na povratak u staro jato. Izraelska liga u odnosu na raniji njegov boravak sada je jača, konkurenti su kvalitetniji i samim tim utakmice zanimljivije.

"Bio sam u veoma nezavidnoj situaciji u Španiji i želio sam i morao promijeniti klub. Bez obzira na nake druge primamljive ponude, odlučio sam se ponovo za Makabi i nisam se pokajao. Sretan sam što sam ponovo tu, ovo je pozitivan korak za mene. Izraelska liga se promijenila, što najbolje potvrđuje da je nekada bilo lako igrati protiv Ber Ševe, a sada su jedna od najboljih ekipa. Došao sam da s Makabijem osvojim titulu i zaigram Ligu prvaka", tvrdi Medunjanin.

Sportska srijeda bila je uspješna i za Riada Bajića. Povremeni bh. reprezentativac bio je strijelac za Konjaspor u pobjedi protiv Bešiktaša 2:1.

Dva gola Ibiševića

Mreže je ponovo tresao i Vedada Ibiševića i tako potvrdio da je golgeterski post za njega prošlost. Fudbaleri Herte plasirali su se u polufinale Kupa Njemačke nakon što su u četvrtfinalu u gostima savladali Heidenheim rezultatom 3:2. Domaći su poveli u 10. minuti preko Feicka, ali četiri minute kasnije timu iz Berlina izjednačenje je donio bh. reprezentativac. U 22. minuti Ibišević je pogodio za 2:1, što mu je bio osmi gol ove sezone uz pet asistencija. Do kraja utakmice pogađali su Haracuhi za 1:3, a konačnih 2:3 postavio Šnaterer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije