Fudbal

Melburn ponudio 2,9 miliona, Honda se predomislio o penziji

Melburn ponudio 2,9 miliona, Honda se predomislio o penziji
Foto: N.N. | Melburn ponudio 2,9 miliona, Honda se predomislio o penziji

Japanski fudbaler Keisuke Honda rekao je da je planirao da završi karijeru poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali se predomislio

Razlog za to je jer mu je australijski klub Melburn Viktori ponudio ugovor.

Viktori je 32-godišnjem Hondi ponudio jednogodišnji ugovor vrijedan 2,9 miliona dolara.

"Razmišljao sam da završim karijeru poslije Mundijala, ali na sreću klub mi je poslao sjajnu ponudu koja je promijenila moju karijeru", naveo je on.

Honda je i selektor fudbalske reprezentacije Kambodže. On je preuzeo reprezentaciju nedjelju dana pošto je odlučio da potpiše za Melburn.

On je rekao da se ta dva posla ne sudaraju i da je "prvenstveno fudbaler Melburn Viktorija".

"Prije oko četiri mjeseca razgovarao sam sa čelnicima Fudbalskog saveza Kambodže i pitao ih da li mogu da budem selektor, a u isto vrijeme i fudbaler, a oni su potvrdno odgovorili. Melburn viktori razumije moju situaciju i poštuje moje aktivnosti", kaže japanski fudbaler.

Honda je vlasnik jednog fudbalskog kluba u Kambodži i vodi nekoliko fudbalskih akademija. On planira da se putem video linka redovno konsultuje sa stručnim štabom reprezentacije i namjerava da posećuje Kambodžu svaka dva ili tri mjeseca.

Honda je karijeru počeo u Nagoji, a igrao je za holandski VVV Venlo, CSKA iz Moskve, Milan i Pačuku. Za reprezentaciju Japana, iz koje se povukao poslije Mundijala, odigrao je 98 utakmica i postigao 37 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije