Fudbal

Meša preuzima "zmajeve"

Meša preuzima "zmajeve"
Meša preuzima "zmajeve"

Dosta je bilo priče, vrijeme je da počnemo da radimo, poručio je Mehmed Baždarević, koji će danas stavljanjem potpisa na ugovor i zvanično preuzeti funkciju sleketora najbolje fudbalske reprezentacije BiH.

Pred popularnim Mešom biće zadatak da spasi što se spasiti da, odnosno da pokuša odvesti "zmajeve" na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francusku. O tome ko će mu pomagati u stručnom štabu, iznosu plate, trajanju mandata... raspravljaće se prije zvaničnog predstavljanja na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Trening kampu u Zenici.

"Još ne možemo reći kako će tačno izgledati ugovor, odnosno ne možemo govoriti o uslovima za novog selektora i na koji period će biti potpisan. Sve odredbe biće usaglašene na sjednici Izvršnog odbora", pojasnio je Jasmin Baković, generalni sekretar bh. kuće fudbala.

Osim A reprezentacije, biće imenovani i selektori i stručni štabovi svih ostalih selekcija. Između ostalog, očekuje se "inauguracija" vjerovatno novog selektora mlade reprezentacije umjesto dosadašnjeg Vlade Jagodića. Među kandidatima za tu poziciju spominju se Darko Nestorović, Vinko Marinović i Damjan Ratković.

"Pored A reprezentacije, koja je najbitnija, stručna komisija obavila je svoj zadatak i sačinila prijedloge imena koji će danas biti razmatrani. Dakle, očekujem da u subotu budu imenovani svi selektori, uključujući U21 i maleđe", rekao je Baković.

Kada je riječ o Baždarevićevim saradnicima, o čemu se proteklih dana mnogo polemisalo i nagađalo u javnosti, još nema naznaka ko će mu pomagati u radu. Ipak, ono što je gotovo sigurno, dosadašnji pomoćnici Safeta Sušića, bivšeg šefa struke "zmajeva", Borče Sredojević, Elvir Baljić i Tomislav Piplica, neće sjediti na klupi uz novog selektora. Nepisano je pravilo da će se i ovoga puta u izboru saradnika vjerovatno morati voditi računa i o nacionalnom balansu, a svakako biće saslušane eventualne Baždarevićeve želje. Navodno će se iz Fudbalskog saveza Republike Srpske zalagati da jedan od pomoćnih trenera bude Branimir Tulić, bivši sleketor mlade reprezentacije, Nikola Nikić ili trener Kozare Igor Janković.

"Nećemo prejudicirati sa imenima. Selektor će se sastati sa tehničkim direktorom Denijalom Pirićem i usaglasiti stavove po pitanju pomoćnika, nakon čega će Izvršni odbor donijeti konačnu odluku", pojasnio je Baković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije