Fudbal

Mesi i Murinjo predvode bogataše

Mesi i Murinjo predvode bogataše
Mesi i Murinjo predvode bogataše

Najplaćeniji fudbaler svijeta, kada se računaju i sponzorski ugovori, je Leo Mesi, pokazalo je istraživanje "France Footballa".

Argentinac od ugovora s Barselonom i sponzora zarađuje godišnje 65 miliona evra, a iza njega je Kristijano Ronaldo. Portugalac, prema istraživanju francuskog nedjeljnika, zarađuje 11 miliona evra manje. Ronaldo ima više sponzora od Mesija, ali ima slabiji ugovor. Na trećem mjestu je Nejmar, koji zarađuje znatno manje novca od ugovora, ali ima moćne sponzore. Fudbaler Barselone zaradi nešto više 36 miliona za godinu dana, od toga je ugovor s porezima nešto manje od 15 miliona. Ostali zarađuju manje. Tijago Silva (PSŽ) zaradi oko 27, a u top 10 su još Robin van Persi (Mančester junajted), Garet Bejl (Real), Vejn Runi (Mančester junajted), Zlatan Ibrahimović (PSŽ) i Kun Aguero (Mančester Siti), koji zarađuju više od 20 miliona. Runi je naplaćeniji fudbaler u engleskoj Premijer ligi, kada je ugovor u pitanju, ali ima slabije sponzorske ugovore od Van Persija i Aguera. Na listi je još Robert Levandovski (Bajern) sa 20,2 miliona.

Što se trenera tiče, Žoze Murinjo (Čelsi) je bez premca. Portugalac je najplaćeniji trener svijeta, zajedno sa sponzorskim ugovorima zarađuje oko 18 miliona evra. Na drugoj poziciji je Karlo Anćeloti (Real Madrid) sa 15,5, a slijede Pep Gvardiola (Bajern) sa 15,2, Arsene Venger (Arsenal) sa 11,3, Luj van Gal (Mančester junajted) sa 10 i Fabio Kapelo (Rusija) sa devet miliona. Top 10 zatvaraju Andre Viljaš-Boaš (Zenit) sa 8,5, Sven Goran Erikson (Šangaj) sa osam, Jirgen Klop (Borusija Dortmund) sa 7,2, te Loran Blan (PSŽ) i Dejvid Mojes (Real Sosijedad) sa po sedam miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije