Fudbal

Mesi vanzemaljac

Mesi vanzemaljac
Mesi vanzemaljac

Samo nekoliko dana nakon što je svoje ime zlatnim slovima isklesao u istoriju Primere, Lionel Mesi, napadač Barselone, isto je uradio i u Ligi šampiona, pošto je sa tri gola APOEL-u postao najbolji strijelac ovog takmičenja sa 74 pogotka.

Godinama je Raul Gonzales Blanko, legenda Real Madrida, bio neprikosnoveni vladar na listi strijelaca elitnog klupskog takmičenja, ali je utorak i meč na Kipru izbacio Mesija u prvi plan. Od početka sezone mnogi su kritikovali Mesija, čije igre nisu bile na nivou iz prethodnih godina, ali je Argentinac u posljednja dva meča oborio dva velika rekorda i tako zatvorio usta svim kritičarima.

Bilo je samo pitanje vremena kada će Raul izgubiti prvu poziciju pošto su mu za vratom duvali Mesi i Kristijano Ronaldo, napadač Reala. Argentinac je prvi uspio da ga stigne i prestigne, dok je Ronaldo na cifri od 70 pogodaka i sinoć je u meču sa Bazelom imao priliku da se približi Mesiju, koji ima četiri pogotka više. Ovo je bio samo jedan u "moru" rekorda koje je oborio, po mišljenju mnogih, najbolji igrač današnjice, a kada bismo željeli da nabrojimo sve, trebalo bi nam mnogo više prostora nego što imamo na raspolaganju.

"Postaviti ovaj rekord u takmičenju kakvo je ovo je sjajno. Ali, bez obzira na to, ovo je bila veoma bitna utakmica. Uspjeli smo da izvučemo tri boda i to je ono što je zaista važno. Moramo da nastavimo u istom ritmu, da bismo ispunili ciljeve koje smo postavili na početku ove sezone", rekao je Mesi.

Zahvaljujući pobjedi, Barselona je i dalje ostala u trci za prvo mjesto u Grupi F sa Pari Sen Žermenom, koji je pobjedio Ajaks 3:1. "Prinčevi" imaju bod više i to će u posljednjem kolu braniti na "Nou Kampu".

"Sa PSŽ-om nas čeka težak meč. Oni imaju sjajne igrače, koji se odlično poznaju i stalno napreduje. Igramo na svom terenu, pokušaćemo da osvojimo prvo mjesto, to je ono što želimo", istakao je omaleni napadač.

Luis Enrike, trener Barselone, ponovio je da je Mesi najbolji fudbaler svih vremena.

"Fudbal je 'kralj' sportova i on će nastaviti da iznenađuje sve još dugo", rekao je Enrike, koji je imao i riječi hvale na račun Luisa Suareza, koji je postigao prvi gol za Barselonu:

"Suarez će postići još mnogo golova, on je igrač koji ne doprinosi timu samo svojim golovima."

Važnu pobjedu, kolo prije kraja grupne faze, ostvario je Mančester Siti i to nad Bajernom (3:2). Junak meča bio je Kun Aguero, koji je postigao tri pogotka, od toga dva u posljednjih pet minuta. "Građani" su, zahvaljujući ovom trijumfu, ostali u trci za plasman u osminu finala i to će morati da potvrde na gostovanju Romi, koja je u ovom kolu remizirala sa CSKA (1:1). Najubjedljiviju pobjedu u utorak ostvario je Čelsi, koji je sa čak 5:0 bio bolji od Šalkea u Gelzenkirhenu. Plasman u šesnaestinu finala ostvarili su već Bajern, PSŽ, Barselona, Čelsi, Porto i Šahrjor, a prije sinoćnih mečeva to je pošlo za rukom Real Madridu i Borusiji iz Dortmunda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije