Fudbal

Milan se prodaje, a akcionari traže smjenu Galijanija i Berluskonija

Milan se prodaje, a akcionari traže smjenu Galijanija i Berluskonija
Milan se prodaje, a akcionari traže smjenu Galijanija i Berluskonija

MILANO - Strasti se ne smiruju u Milanu. Poslije loših rezultata, smjene trenera Siniše Mihajlovića i novih loših rezultata, došlo je do razmirica u vrhu kluba.

Povod da se zatraži smjena Adriana Galianija bio je izvještaj budžeta za 2015. godinu koji pokazuje da je gubitak "rosonera" 89.300.000 evra. Zbog toga akcionari kluba traže smjenu rukovodstva, jer ga smatraju odgovornim za katastrofalni bilans.

Đuzepe Gati je obavijestio javnost da je situacija gora nego što se može zamisliti i da nije mogao ni da zamisli da će klub doći do takvog ponora.

"Možemo reći da smo do dna došli zbog Inzagija, Sedorfa, Mihajlovića... Ali odgovornost leži na rukovodstvu, Galijaniju i Berluskoniju. Nije čin veleizdaje ako se kaže da predsjednik ne radi dobro. Kada smo spasavali klub od bankrota i dalje su tu bili vrhunski igrači poput Maldinija, Baresija i Galija. Gdje su takvi ljudi danas? Oni koji su donosili odluke i odlučivali o igračima su krivi. U ovoj ekipi ima svega tri ili četiri igrača koji su vrijedni da igraju u dresu Milana. Čekam da Galijani podnese ostavku i da se Berluskoni vrati na funkciju počasnog predsjednika", rekao je on.

Italijanski mediji tvrde da će FK Milan u ponedjeljak definitivno preći u vlasništvo bogatog kineskog investitora. Silvio Berluskoni je našao kupca i sa njim se sve dogovorio, ali njegovo ime je i dalje pod velom tajne.

Spekuliše se da bi kupoprodajni ugovor mogao da glasi na 700 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije