Fudbal

Milion KM za bh. klubove

Milion KM za bh. klubove
Milion KM za bh. klubove

Čelnici N/FS BiH u predstojećoj sezoni pomoći će klubovima BH Telecom Premijer lige BiH tako što će ih osloboditi plaćanja kotizacije, ali i službenih lica utakmica.

Ukupna cifra koju će Savez izdvojiti kao pomoć klubovima je oko milion KM.

"Uz kotizaciju, koja je ranije koštala 12.000 KM, učesnici BH Telecom Premijer lige BiH naredne sezone neće plaćati ni službena lica, čime će svaki od 16 klubova uštedjeti po 60.000 KM. U konačnici ukupna suma kojom ćemo pomoći klubovima u narednoj sezoni iz vlastitih, ali i sredstava sponzora lige 'BH Telecoma' je 960.000 KM", rekao je Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje N/FS BiH, koji je dodao da će klubovi dobiti i sportsku opremu: "Svakom od klubova uoči početka prvenstva podijelićemo i po 50 lopti. Brazuka će biti i oficijelna lopta bh. šampionata u sezoni 2015/2016. Takmičenje pokušavamo unaprijediti iz godine u godinu i prema reakcijama iz samih klubova u tome i uspijevamo."

Predstojeća sezona u BH Telecom Premijer ligi BiH počinje 25. jula, a u jesenjem dijelu šampionata biće odigrano 18 kola. Pauza između dva dijela prvenstva trajaće kraće nego ranijih godina zato što će proljećna polusezona startovati 27. februara.

U narednoj sezoni društvo najboljih će napustiti šest ekipa. Titulu brani Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije