Fudbal

Milioni za Rakitića

Milioni za Rakitića
Foto: Tanjug | Milioni za Rakitića

Ako isključimo Kilijana Embapea, za kojeg još od prošle godine znamo da će ga PSŽ Monaku platiti preko 100 miliona evra, ovog ljeta je samo jedan transfer prešao magičnu cifru. Ako je vjerovati španskim medijima, tim putem bi mogao i Ivan Rakitić, kojeg žele i "prinčevi" i Monako.

Reprezentativac Hrvatske je 2014. prešao u Barselonu za 18 miliona evra, a u ugovoru s Kataloncima ima klauzulu po kojoj može da ide za 125 miliona evropskih novčanica.

Upravo to bi bez problema mogla da plate oba francuska kluba i u tom slučaju prvak Španije ne bi mogao da zaustavi vezistu ukoliko želi da ide. "Mundo" je ovu priču objavio na naslovnoj strani i jasno je da su u Barseloni u panici, jer je Rakitić jedan od najboljih igrača u veznom redu, a ovog ljeta su već ostali bez Andresa Inijeste, koji je karijeru nastavio u Japanu.

 Ukoliko ode i Rakitić, Ernesto Velvedere, trener Barselone, bi mogao da ima velikih problema na mjestu centralnog veziste. Ostaje da se vidi da li su francuski velikani spremni da naprave transfer vrijedan preko 100 miliona evra i Rakitića stave rame uz rame s Kristijanom Ronaldom, kojeg je Juventus ovog ljeta platio Real Madridu 117 miliona evra.

Dok Rakitić čeka eventualne ponude, saigrač iz nacionalnog tima Mateo Kovačić je pronašao novi klub. Vezista koji je s Hrvatskom ovog ljeta postao vicešampion svijeta na Mundijalu u Rusiji karijeru će da nastavi u Čelsiju na pozajmici iz Real Madrida. On se na "Stamford Bridž" seli u sklopu transfera Tibe Kurtoe u suprotnom smjeru i nada se da će u Londonu imati više prilike da igra. Protekle tri sezone proveo je u "kraljevskom klubu", s kojim je, između ostalog, tri puta bio prvak Evrope. U tom periodu je u elitnom takmičenju odigrao 21 utakmicu i na terenu je proveo 802 minute. Samo je protiv Šahtjora, Legije i Sportinga u grupnim fazama odigrao po svih 90 minuta.

"Veoma sam srećan i uzbuđen što sam prešao u Čelsi. Osjećaj je fantastičan. Učiniću sve što mogu da pomognem klubu. Ovo je nova liga za mene i svaki početak je težak, ali sam siguran da će mi trener i saigrači pomoći da se prilagodim i radujem se novoj sezoni", rekao je Kovačić na predstavljanju za sajt tima iz Londona.

Još jedan vezista Hrvatske bi mogao da napusti Real. Radi se naravno o Luki Modriću, koji je već neko vrijeme na meti Intera. Najbolji igrač nedavno odigranog Mundijala u Rusiji navodno je jasno odlučio da ide iz Madrida, ali Florentino Perez, predsjednik Reala, ne želi da ga se odrekne tako lako. Modrić je s menadžerom Vladom Lemićem, koji je iz Banjaluke, i Interovim predstavnikom Đuzepeom Risom trebalo da se sastane s Perezom, ali do sastanka nije došlo.

 Modrić i društvo su navodno pričali s Hozeom Anhelom Sančezom, drugim operativcem kluba, kojem je vezista, pišu mediji, jasno rekao: "Želim u Inter". Sastanak s Perezom bi mogao da bude danas ili sutra i nakon toga bi moglo da se zna više informacija.

  • 30 miliona evra tržišna je vrijednost Matea Kovačića, koji je sada na pozajmici u Čelsiju.
  • 18 miliona evra Barselona je platila Ivana Rakitića 2014, a sada bi mogla da zaradi 125 miliona.
  • 10 miliona evra po sezoni navodno Inter nudi Luki Modriću za ugovor na šest godina plus bonusi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije