Fudbal

Mirković otkrio kakvog je prijatelja imao u Anćelotiju tokom NATO bombardovanja

Mirković otkrio kakvog je prijatelja imao u Anćelotiju tokom NATO bombardovanja
Foto: N.N. | Mirković otkrio kakvog je prijatelja imao u Anćelotiju tokom NATO bombardovanja

Utakmica sa Radom svakako je prioritet Partizana u ovom trenutku, ali novinari koji su se zadesili na konferenciji za medije nisu propustili priliku da upitaju trenera crno-bijelih Zorana Mirkovića o njegovom odnosu sa ideologom Napolija - Karlom Anćelotijem, koji će večeras biti rival Crvene zvezde u Ligi šampiona.

U italijanskim medijima pojavila se i izjava Mirkovića koji je opisao kakva atmosfera čeka Napoli i kakav bi pristup Italijani trebalo da imaju na utakmici, pa je to bila i jedna od tema konferencije za medije.

Upitan da li je bivšeg šefa i prijatelja možda posavjetovao pred večerašnji duel na stadionu "Rajko Mitić", Mirković je odrično odgovorio.

"Zar mislite da bismo razgovarali samo o fudbalu, da nemamo 'more' drugih tema za priču?", uzvratio je kontrapitanjem Mirković.

"Mi smo nekada sarađivali kao igrač i trener, danas smo kolege. Ali i prijatelji koji imaju mnogo drugih stvari za razgovor. Nije fudbal sve... To što je izašlo medijima je razgovor za jednu napuljsku lokalnu radio stanicu. Pozvali su me i govorio sam im realnu situaciju, čak veoma afirmativno o Crvenoj zvezdi, atmosferi na njihovom stadionu, timu... A ovde je ispalo kao da sam državni neprijatelj", sa osmjehom konstatuje Mirković.

Trener crno-bijelih je poslije oficijelnog dijela medijima otkrio i kakvog je prijatelja imao u Anćelotiju tokom bombardovanja Jugoslavije 1999.godine, kada je bio igrač Juventusa.

"Bombardovanje je trajalo, nijednu noć nisam spavao do pet ujutru od brige za najbliže. Svako jutro Karlo me je čekao na hodniku u sportskom centru i pitao za porodicu, prijatelje, naš narod. Interesovao se o dešavanjima, nudio da pomogne šta može. Veliki je 'Mister' čovjek, zato je u svakoj ekipi u kojoj je radio bio voljen i igrači su tugovali i plakali kada je odlazio", jasan je bio Zoran Mirković, piše Telegraf.rs.

Pročitajte još: Anćeloti ponovo u Beogradu, prisjetio se magle '88.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije