Fudbal

Misimović odbio Sarajevo i Zvezdu

Misimović odbio Sarajevo i Zvezdu
Misimović odbio Sarajevo i Zvezdu

Zvjezdan Misimović potvrdio je da će karijeru nastaviti u Bundes ligi, čime je otklonio sve dileme o njegovom navodno mogućem angažmanu u dresu Sarajeva, odnosno Crvene zvezde.

"Mene su nedavno u Minhenu posjetili čelnici FK Sarajevo. Razgovarali smo, ali to nisu bili pregovori. Nekoliko mojih prijatelja navija za Sarajevo i već sam vidio da su se pojavile moje fotografije u bordo dresu, ali trenutno, uz sve dužno poštovanje, u BiH ne dolazim da igram fudbal", rekao je Misimović.

Poznato je da je nekadašnji reprezentativac BiH simpatizer Crvene zvezde. "Crveno-bijeli" su takođe bili zainteresovani za njegove usluge, ali do saradnje neće doći.

"U Kini sam zarađivao mnogo više i trenutno imam nekoliko ponuda iz Bundes lige, koje su daleko veće od ponuda Zvezde i Sarajeva. Razgovarao sam i s ljudima iz Beograda i razgovarao bih sa svima koji su korektni, ali planiram zasad ostati u Njemačkoj. Tu sam počeo karijeru i tu se lijepo osjećam", kazao je popularni Miske.

Rekorder po broju nastupa u dresu "zmajeva" najavio je skori dolazak u Sarajevo, kako bi posjetio prijatelje, a planira i posjetu N/FS BiH. Misimović je u karijeri nosio dresove Bajerna, Bohuma, Nirnberga, Volfsburga, Galatasaraja, Dinama iz Moskve i kineskog Guanžua.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije