Fudbal

Mlada reprezentacija BiH poražena od Kazahstana (FOTO)

Mlada reprezentacija BiH poražena od Kazahstana (FOTO)
Mlada reprezentacija BiH poražena od Kazahstana (FOTO)

SARAJEVO - Mlada (U21) fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od vršnjaka iz Kazahstana rezultatom 1:2 (0:2) u susretu drugog kola Grupe 9 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2017. održati u Poljskoj.

Današnja utakmica na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" okupila je nekoliko stotina gledalaca.

Kazahstancima je prednost donio Miras Tulijev, koji je u 27. minutu dobro reagovao i nakon centaršuta Berika Shaikhova udarcem glavom lobovao loše postavljenog Kenana Pirića. Gosti su vođstvo uduplali u završnici prvog dijela, u 44. minutu. Grešku bh. odbrane iskoristio je Abat Aimbetov, zaobišao Pirića i bez problema pogodio nebranjenu mrežu. Bh. nade smanjile su na 1:2 u 57. minutu. Haris Hajradinović je sjajno prodro po lijevoj strani i iskosa neodbranjivo šutirao.

U uvodnih pet minuta otvorena utakmica ponudila je četiri odlične prilike, po dvije za oba rivala. No, golmani Pirić na jednoj i Stanislav Pavlov na drugoj strani odlično su intervenisali.

Kako su minute odmicale Kazahstanci su dosta bolje djelovali na terenu što su u prvom poluvremenu pretvorili u ubjedljivo vođstvo od 2:0.

U nastavku je BiH odigrala mnogo bolje, ali osim lijepog gola Hajrdinovića nije mogla više napraviti. Najzaslužniji za to bio je gostujući golman koji je u nekoliko navrata veoma dobro reagovao.

Nakon dva odigrana susreta BiH je bez bodova u svojoj grupi, te sa malim šansama da u konkurenciji Engleske, Švajcarske, Norveške i Kazahstana izbori prvo mjesto koje direktno vodi na EP.

Narednu utakmicu kvalifikacija izabranici Darka Nestorovića igraće 8. oktobra u gostima kod Švajcarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije