Fudbal

Mlade fudbalerke BiH pobijedile Hrvatsku

Mlade fudbalerke BiH pobijedile Hrvatsku
Mlade fudbalerke BiH pobijedile Hrvatsku

SARAJEVO - Ženska fudbalska U-18 reprezentacija BiH danas je u Zenici u trećem kolu UEFA razvojnog turnira pobijedila Hrvatsku sa 6:5 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Rezultat regularnog dijela utakmice održane u Trening centru Fudbalskog saveza BiH bio je 1:1.

Selekija BiH došla je do prednosti već u 7. minutu golom Branke Bagarić, koja je zatresla protivničku mrežu iz slobodnog udarca. 

Hrvatska reprezentacija je blizu izjednačenja bila u 14. minutu kada je Sara Bučić odlično šutirala sa 20 metara, ali lopta je otišla pored gola. Rezultat je poravnala Petra Pezelj u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje su se bolje snašle izabranice selektora Nikole Nikića.

- Možemo biti zadovoljni turnirom. Igračice su danas odigrale dobro i nisu dozvolile veoma kvalitetnoj Hrvatskoj da stvori previše šansi. Vidjeli smo čime raspolažemo pred turnir kvalifikacija za evropsko prvenstvo, gdje se nadam da možemo doći do drugog mjesta u grupi - izjavio je Nikić nakon utakmice. 

Drugi meč razvojnog turnira između Makedonije i Crne Gore koji je odigran u Vogošći, takođe je završen 1:1,a nakon izvođenja penala Makedonke su pobijedile rezultatom 4:2.

Turnir je osvojila Hrvatska sa šest bodova ispred Makedonije i BiH koje su osvojile po 5, Crna Gora je završila na četvrtom mjestu s dva boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije