Fudbal

Mladi fudbaleri iz 17 zemalja na fudbalskom kampu

Mladi fudbaleri iz 17 zemalja na fudbalskom kampu
Foto: N.N. | Mladi fudbaleri iz 17 zemalja na fudbalskom kampu

JAHORINA - Deseti internacionalni fudbalski kamp "Crvene zvezde" pod nazivom "Jahorina 2018" otvoren je danas i okupio je 72 potencionalna mlada fudbalera iz 17 zemalja.

Kamp organizovali su "Unis turs" iz Banjaluke i Fudbalski klub "Crvena zvezda" iz Beograda, i trajaće do nedjelje, 22. jula.

Direktor "Unis tursa" iz Banjaluke i organizator kampa Zoran Preradović rekao je na konferenciji za novinare na Jahorini da na kampu učestvuju dječaci uzrasta od sedam do 16 godina, te da je kroz kamp prošlo više od 1.000 dječaka i djevojčica iz 30 zemalja.

"Kamp je sam po sebi postao brend zahvaljujući medijima, Olimpijskom centru `Jahorina`, Turističkoj organizaciji Istočno Sarajevu i `Crvenoj zvezdi` koji daju svoju maksimalnu podršku", rekao je Preradović.

On je naveo da će sa mladima u kampu raditi pet profesora iz Banjaluke i Zagreba, koji će testirati dječake, četiri trenera iz "Crvene zvezde" i jedan doktor.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić poželio je dobrodošlicu učesnicima kampa, te da postignu velike uspjehe kao drugi poznati fudbaleri.

Ljevnaić je rekao da je pravo zadovoljstvo vidjeti puno djece, što je i cilj, jer se ide ka tome da Jahorina živi 365 dana u godini.

"Kamp je već duži niz godina prisutan na Jahorini i pravo nam je zadovoljstvo što su odabrali baš nas. Trudićemo se da budemo dobri domaćini", naveo je Ljevnaić i podsjetio da su svi fudbaleri "Crvene zvezde" 1991. godine bili na pripremama na Jahorini.

On je naglasio da postoji lijepa veza između "Crvene zvezde" i Jahorine, i da će nagraditi mališane besplatnom vožnjom žičarom i tjubingom za vrijeme boravka kako bi osjećali kao kod kuće.

Predstavnik Fudbalskog kluba "Crvene zvezde" iz Beograda Ivan Gajić rekao je da mu je drago što učestvuje na ovom kampu i dodao da će djeca sedam dana raditi sa kvalitetnim trenerima.

Gajić je naveo da će najtalentovanija djeca dobiti poziv da se oprobaju u njihovom fudbalskom klubu.

Osnovna koncepcija kampa je da treneri i skauti "Crvene zvezde" vode sedmodnevnu školu fudbala, testiraju sve učesnike najsavremenijim metodama za određivanje sposobnosti učesnika, s ciljem da steknu i poboljšaju fudbalske vještine.

Oni će tokom kampa odabrati 10 najtalentovanijih kojima će biti omogućena proba na terenima "Crvene zvezde" u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije