Fudbal

Mladi igrač Ajaksa se probudio iz kome nakon godinu dana

Mladi igrač Ajaksa se probudio iz kome nakon godinu dana
Foto: Ilustracija | Mladi igrač Ajaksa se probudio iz kome nakon godinu dana

Abdelhak Nuri (20) bio je veliki talenat Ajaksa i prošle godine je trebalo da postane prvotimac slavnog kluba. Nažalost, to se nikada neće dogoditi.

Naime, Api, kako ga svi zovu, početkom jula prošle godine srušio se na terenu tokom pripremne utakmice s Verderom u Austriji, nakon čega je helikopterom prebačen u bolnicu u Insbruku.

Kolabirao je zbog srčane aritmije, a utvrđeno je da je pretrpio ozbiljnu i trajnu povredu mozga. Zbog nedostatka kiseonika, ključni organ mu je nepovratno povrijeđen i nikad se neće do kraja oporaviti, a kamoli igrati vrhunski fudbal za koji je bio predodređen nakon što je pretprošle sezone debitovao za prvi tim.

Navijači Ajaksa odmah su se stavili na raspolaganje porodici Nuri i rekli da će skupljati pomoć za Apija.

Ali njegove tužne roditelje dodatno su iznenadili kada se more njih pojavilo ispred zgrade u amsterdamskom naselju Guzenveld u kojoj Nurijevi žive, i to upravo u trenutku kada su se majka i otac vraćali iz bolnice.

Dirnuti Apijevi roditelji rasplakali su se, zahvaljivali navijačima Ajaksa, grlili ih i ljubili, a otac se podigao iz automobila koji se jedva probio kroz gužvu i pokušao da im se obrati, ali su ga preplavile emocije dok je mnoštovo oko njega palilo baklje i skandiralo ime njegovog sina. 

I onda, više od godinu dana nakon ovih dirljivih i beskrajno tužnih scena, konačno jedna sjajna i vesela vijest vezana za Apija. Napokon se probudio iz kome, prepoznao svoje najbliže i komunicirao s njima.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije