Fudbal

Mladi razočarali u Krakovu

Mlada (U-21) fudbalska reprezentacija BiH nije ispunila očekivanja u prijateljskoj utakmici igranoj u Krakovu protiv vršnjaka iz Poljske.

U okviru još jedne provjere za nastavak kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, izabranici selektora Vlade Jagodića poraženi su sa minimalnih 0:1.

"Poljska je bila bolji i kvalitetniji rival i zasluženo je slavila. Mi, naravno, ne možemo biti zadovoljni ni rezultatom ni našom igrom. ne tražimo opravdanja, iako objektivno je jedan od razlog što smo imali veliki broj novih fudbalera u našem timu, čak sedam. Treba nam još vremena da sve stvari posložimo na pravo mjesto i ne sumnjam da će u narednim okupljanjima sve izgledati puno bolje", kazao je Sead Hajrović, mladi reprezentativac BiH.

Mladi bh. fudbaleri zauzimaju četvrto pretposljednje mjesto u Grupi 4 kvalifikacija sa šesto bodova. Do kraja kvalifikacija očekuju ih još dvije utakmice u septembru sa Austrijom i Mađarskom. Na tabeli vodi Španija 18, ispred Austrije 12, Albanije 6, BiH 6 i Mađarske 6 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije