Fudbal

Modrić: Real uvijek zna kako da prevaziđe krizu

Modrić: Real uvijek zna kako da prevaziđe krizu
Foto: Tanjug/AP | Modrić: Real uvijek zna kako da prevaziđe krizu

Luka Modrić, fudbalski reprezentativac Hrvatske i zvanično najbolji fudbaler svijeta u 2018. godini, za klupsku internet stranicu Real Madrida priznao je da se klub nalazi u krizi, ali je i istakao da su uvijek znali kako proći kroz takve periode.

.Modrić je izrazio nadu da će, uprkos svim turbulencijama i problemima, Real godinu završiti uspješno osvajanjem trećeg uzastopnog pehara na Svjetskom klupskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

"To je veoma važan izazov za nas. Ono što ovaj tim ima, a to je pokazao mnogo puta, su kvalitet i karakter, uprkos teškim vremenima i problemima smo se susretali. Uvijek smo znali kako izaći iz krize", rekao je Modrić i dodao:

"Spremni smo da ponovo osvojimo Svjetsko klupsko prvenstvo. Želimo da završimo ovu godinu na najbolji mogući način, što bi bilo savršeno. Pošto smo tri puta za redom osvojili Ligu šampiona, želimo to isto uraditi i na Svjetskom klupskom prvenstvu. Za Real Madrid je uvijek važno da osvaja titule i želimo da to uradimo treći put uzastopno."

Na Svjetskom klupskom prvenstvu učestvuju River Plejt (Argentina), Real Madrid (Španija), Kašima Antlers (Japan), Esperanse (Tunis), Guadalahara (Meksiko), Velington (Australija) i Al-Ain (UAE).

Turnir je počeo 12. decembra, kada su se u prvom kolu sastali Al-Ain i Velington. Rezultat je bio 3:3, a nakon boljeg izvođenja penala dalje je prošao domaćin. U drugom kolu, 15. decembra, igrali su: Esperansea – Al-Ain 0:3 i Kašima Antlers – Guadalahara 3:2.

U polufinalnim duelima sastaće se: River Plejt – Al-Ain (danas u 17.30 sati) i Kašima Antlers – Real Madrid (srijeda u 17.30).

Finale je na programu 22. decembra u Abu Dabiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije