Fudbal

Mbape u Kragujevcu bježao od miša

Mbape u Kragujevcu bježao od miša
Foto: Tanjug/AP/NN | Mpabe u Kragujevcu bježao od miša

Fudbalsko čudo od djeteta, koji se pribojava atmosfere na stadionu Crvene zvezde, danas je drugi put posjetio Srbiju.

Prvi put u toj zemlji bio je u martu 2016. godine i tada se uplašio - miša!

"Novosti" podsjećaju na neobičan događaj i sjajnu anegdotu iz Kragujevca, kada je mlada reprezentacija Francuske bila gost Srbije u sklopu kvalifikacionog turnira za Prvenstvo Evrope i slavila minimalnu pobjedu od 1:0. Golom Kilijana Mbapea u 41. minutu. Kasnije je Francuska postala šampion Evrope...

"Noć pred utakmicu, oko 23.30, sam na parkingu zatekao jednog igrača Francuske i konobara iz hotela gde su odseli gosti. Momak blage naravi, fino vaspitan, ali preplašen i u šoku. Ni za živu glavu nije hteo da se vrati u svoju sobu, jer je u njoj, čim je ušao, čuo glasan cijuk i video miša", prisjeća se direktor tog kvalifikacionog turnira i naš nekadašnji internacionalni sudija Zdravko Jokić.

Beogradski list saznaje iz uprave hotela i detalje "slučaja Mbape"...

"U sobama smo tada imali skrivene trake sa lepkom, koje su u stvari mišolovke. Samo su sobarice znale za njih i bile dužne da ih redovno proveravaju. Naša i Mbapeova nesreća je bila to što je on po ulasku u sobu čuo da nešto cijuče ispod kreveta, a kada je video miša koji se tek zalepio na traku, pobegao je iz sobe glavom bez obzira i dugo nije hteo u nju da se vrati", sjećaju se priče ljudi iz Kragujevca.

A svoju posebnu ulogu imao je i pomenuti konobar sa parkinga...

"On je sve vreme govorio preplašenom Mbapeu samo jednu reč na engleksom jeziku, želeći da ga smiri... ket, ket! Konobar je želeo u Mbapeovu sobu da pošalje mačku, što je ovoga dodatno unervozilo. Na kraju se negde oko ponoći francuski as, ipak, vratio u sobu i sutradan bio ubedljivo najbolji igrač na terenu u Kragujevcu ", završava svoju anegdotu Zdravko Jokić.

"Što je brz ovaj mali..."

Meč u Kragujevcu je 29. marta 2016. gledao i tadašnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, čiji je sin Branislav bio selektor nada Srbije.

"Brz je ovaj mali sa brojem 13", rekao je Tomislav kada je već bilo jasno da Mbape dominira na terenu.

"Kako da ne bude brz, kada je celu noć bežao od miša" objasnili su u svečanoj loži sve predsjedniku Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije