Fudbal

Muharemović najavio izmjene pred meč s Borcem

Muharemović najavio izmjene pred meč s Borcem
Muharemović najavio izmjene pred meč s Borcem

Pobjeda je jedini rezultat na koji računa Dželaludin Muharemović u derbiju protiv Borca.

Bod iz prvog kola u gostima protiv Slavije imaće smisla samo uz tri nova protiv Banjalučana, pa su u odnosu na susret u Istočnom Sarajevu ovog vikenda u "Vrapčićima" moguće i određene izmjene u sastavu.

"Treba očekivati neke rokade u sastavu. Dva-tri nova imena trebalo bi da se nađu u postavi, među njima vjerovatno i Dragan Čadikovski", rekao je Muharemović.

On je dobro prostudirao igru protivnika za kojeg smatra da i pored nešto mlađe postave zaslužuje maksimalan respekt.

"Borac je poletna i brza ekipa. Imaju nešto mlađi kadar. Mi smo malo iskusniji, nadam se da ćemo dokazati i da smo bolji, ali moramo biti oprezni. Igramo kod kuće i trudićemo se da od prve minute stvorimo pritisak. Cilj nam je što ranije staviti meč pod našu kontrolu, odnosno napraviti rano vodstvo", najavio je Muharemović i dodao: "Od svojih fudbalera očekujem da odgovore trkom, disciplinom i budu kompaktni. Interesuju nas samo tri boda."

Dobru igru iz prvog kola, kada su u gostima pobijedili Travnik, ove nedjelje na kući na "Pecari" protiv Viteza želi ovjeriti Široki Brijeg.

"Protiv Viteza neće biti ništa manje zahtjevna utakmica nego protiv Travnika. Naprotiv! No, dovoljno smo pametni i koncentrirani da osvojimo nova tri boda. Dakle, opet će se, prije svega, nas pitati kakav će biti rezultat", kazao je u petak trener Širokog Davor Mladina, a tom prilikom su i službeno predstavljena i pojačanja pristigla ovog ljeta Ivan Sesar, Slavko Bralić, Ivan Crnov, Ivan Baraban i Ajaji.

Parovi:

Subota: MOSTAR: Velež - Borac 17 časova, ISTOČNO SARAJEVO: Olimpic - Čelik 17, ZENICA: Mladost - Slavija 17.30, TUZLA: Sloboda - Rudar 17.30, ZVORNIK: Drina - Zrinjski 17:30; nedjelja: TRAVNIK: Travnik - Sarajevo 17, SARAJEVO: Željezničar - Radnik 17.30, ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Vitez 20.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije