Fudbal

Muharemović za NEZAVISNE: Slovaci nisu babaroge

Muharemović za NEZAVISNE: Slovaci nisu babaroge
Muharemović za NEZAVISNE: Slovaci nisu babaroge

Utakmicom sa Slovacima u četvrtak ispisujemo nove stranice istorije. Prvi put igramo u Evropi i bez obzira na kvalitet protivnika, ni mi nismo bez šansi, kazao je juče Veldin Muharemović, kapiten Olimpica, uoči prvog meča prvog pretkola Lige Evrope protiv Spartaka iz Trnave.

Sarajlije gostima prepuštaju ulogu favorita, ali su spremni pokazati da nema nepobjedivih.

"Danas nema nepobjedivih, i mi imamo kvalitet i učinićemo sve da ga pokažemo. Ovo je prilika za mlade igrače da se afirmišu", dodaje Muharemović.

"Vukovi" su detaljno analizirali igru protivnika.

"Dugo su na okupu. Teže njemačkom načinu fudbala, dobro su postavljeni prema naprijed i u zadnjoj liniji. Imaju agresivsnost i disciplinu, veoma rijetko napuštaju formaciju. Međutim, s obzirom na to da smo mi njima velika nepoznanica, sumnjam da će otvoreno i bez kalkulacija krenuti na 'Koševu'", smatra Muharemović.

Vjeruje da pred revanš u gostima najmlađi sarajevski premijerligaš može ostvariti barem minimalnu prednost.

"Priželjkujem pobjedu, makar i minimalnu, ali da pritom ne primimo pogodak. Uvjeren sam da to možemo ostvariti. Slovaci imaju kvalitet, snagu, iskustvo, ali nisu babaroge. Ne smijemo imati prevelik respekt prema njima, jer će nam to stvoriti bespotreban pritisak i strah", zaključio je Muharemović.

Svoj ovosezonski evropski pohod, takođe u prvom prekolu Lige Evrope, u četvrtak naveče počinju i fudbaleri Zrinjskog. U odnosu na tim s "Otoke", mnogo iskusniji na međunarodnoj sceni "plemići" gostuju u Jermeniji kod Širaka.

"Nadamo se da se dugo putovanje neće odraziti na našu igru, te da ćemo imati potrebnu svježinu. Imali smo jako kratak period za ove pripreme, mali umor se osjeti, ali mi smo profesionalci i to ćemo podnijeti bez problema", najavljuje Pero Stojkić, kapiten Mostaraca.

Odlučni su plasirati se u drugo pretkolo, gdje bi im rival bio Vase ili AIK.

"Vjerujem da smo bolji od Širaka i da ćemo to uspjeti dokazati na terenu već u prvom susretu. Teško je stvoriti realnu sliku o stvarnim kvalitetama i mogućnostima jermenskog predstavnika. Zato se fokusiramo isključivo na nas", dodao je Stojkić.

Utakmica Širak - Zrinjski igra se u četvrtak od 15.30 po našem vremenu. Meč na "Koševu" između Olimpica i Spartaka počinje u 18 časova.

Zvezda čeka Kairat

Dva predstavnika Srbije u Ligi Evrope igraju prve mečeve. Crvena zvezda dočekuje kazahstanku ekipu Kairat (20.45), dok Vojvodina gostuje kod mađarskog MTK (20.30).

Parovi, od 18: Nefči - Mladost Podgorica, od 18.30: Debrecen - Sutjeska, Kalev - Hajduk Split, od 19.45: Broughto - Lokomotiva Zagreb, Celje - Slask, od 20.30: Budućnost Podgorica - Spartak Jurmala, od 21.15: Vikingur - Koper.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije