Fudbal

Muminović: Nisam se stigao postaviti

Muminović: Nisam se stigao postaviti
Foto: Ilustracija | Muminović: Nisam se stigao postaviti

Aktuelni šampion Zrinjski u Tuzli je pobijedio Slobodu 2:0, ali je dvostrukom strijelcu Milošu Filipoviću slavu ukrao domaći golman Azir Muminović, koji je kod prvog gola loše postavio živi zid.

Muminović je proteklog vikenda na utakmici 5. kola BHT Premijer lige BiH poredao pet igrača na sredini terena, ostavivši oba ugla otkrivena. Da stvar bude još gora, golman Slobode je stajao na sredini gola ostavivši sebe bez bilo kakve mogućnosti da vidi putanju lopte. Video ovog gola vrlo brzo je postao hit na internetu, a čuvar mreže Tuzlaka pokušao je da objasni šta se tačno dešavalo kod prvog gola postignutog iz slobodnog udarca sa oko 18 metara.

"Prekršaj je bio na sredini. Pošto je na jednoj strani bio ljevonogi Nemanja Bilbija, a na drugoj Miloš Filipović, ja sam postavio živi zid onako. U biti, desila se situacija da je Filipović krenuo da šutira nešto prije nego je sudija dao znak. Praktično kada je sudija dao znak, Filipović je već bio na pola zaleta, a ja se nisam uspio namjestiti na pravi način i primili smo gol. Bilo je šta je bilo, moramo se okrenuti narednim utakmicama i pokušati ostvariti bolji rezultat. Poraz od Zrinjskog treba što prije da zaboravimo", smatra Muminović.

Dodaje da mu ne smetaju komentari na društvenim mrežama i portalima.

"Ne, ne pogađa me to. Dovoljno sam samokritičan da znam vrlo dobro i bez tuđeg mišljenja kada nešto pogriješim. Idemo dalje", kazao je Muminović

Golom Gorana Galešića Borac je u nedjelju veče u meču sa Vitezom stigao do treće ovosezonske pobjede. Pobjednik je odlučen penalom u 4. minutu.

"Nisam vjerovao da će taj momenat odlučiti pobjednika, ali ono što je bitno je to da smo nakon dva poraza zaredom uspjeli da napravimo rez. Muči nas završnica, ali igrači su pokazali čvrstinu i volju, a to isto očekujem i u narednom meču. Stiže nam Sarajevo, imaju problema, ali u pitanju je jedna od najkvalitetnijih ekipa u BiH. Ipak, važno je reći da se Borac ne plaši nikoga", kazao je Željko Vranješ, trener Borca.

Nakon pet odigranih kola u bh. eliti više nema neporaženih ekipa. Uspješan niz fudbalera Mladosti iz Doboja kod Kaknja prekinuo je Široki slavivši rezultatom 3:1.

"Gol pred odlazak na poluvrijeme je bio važan. Ovo je prvi put otkad sam trener da smo okrenuli utakmicu", istakao je Goran Sablić, trener Širokog.

U 6. kolu 26. i 27. avgusta sastaju se: Mladost DK - Radnik, Vitez - Zrinjski, Željezničar - Široki Brijeg, Čelik - Sloboda, GOŠK - Krupa, Borac - Sarajevo.

BHT Premijer liga BiH

1. Željezničar  5      4      0      1      8:4   12

2. Zrinjski       5      4      0      1      7:3   12

3. Radnik 5      3      1      1      6:5   10

4. Mladost DK 5      3      1      1      6:5   10

5. Široki Brijeg       5      3      0      2      10:4 9

6. Borac  5      3      0      2      5:3   9

7. Krupa  5      1      3      1      2:2   6

8. GOŠK 5      2      0      3      5:8   6

9. Sarajevo      5      1      1      3      4:5   4

10. Sloboda     5      1      1      3      1:5   4

11. Čelik 5      1      0      4      3:9   3

12. Vitez 5      0      1      4      1:5   1

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije