Fudbal

Murinjo: Bitno je da smo na drugom mjestu, bolji smo od ekipa iza nas

Murinjo: Bitno je da smo na drugom mjestu, bolji smo od ekipa iza nas
Foto: N.N. | Murinjo: Bitno je da smo na drugom mjestu, bolji smo od ekipa iza nas

Šef stručnog štaba Mančester Junajteda Žoze Murinjo vjeruje da je njegova ekipa zasluženo na drugom mjestu i da je bolja od rivala koji su iza njih.

Murinjo se pobunio nakon pobjede Junajteda od 2:0 protiv Svonsija rekavši da se ekipama koje se nalaze ispod njegove ekipe na tabeli daje mnogo više zasluga nego njima.

Liverpul i Totinhem su neke od ekipa čiji se stil fudbala hvali, ali da je to što je Mančester Junajted ispred njih na tabeli dovoljan dokaz da je i bolji.

"Meni je bitno da od smo, od trenutka kada smo sa prvog pali na drugo mjesto, zadržali tu poziciju cijele sezone. Zaslužujemo drugo mjesto uprkos svemu što se priča. Kažete da su drugo, treće, četvrtoplasirane ekipe bolje od nas, ali nisu jer mi imamo više bodova. Borićemo se do kraja. Imamo još sedam mečeva, i borićemo se da ostanemo drugi", rekao je Murinjo. 

Na sedam utakmica do kraja, Junajted ima 68 bodova i 60 postignutih golova, što je više nego što su imali za isti broj mečeva prošle godine. 

"Imamo više bodova i više postignutih golova nego prošle sezone. Pokušaćemo da završimo sezonu na drugom mjestu, tako da nije sve loše kao što vi kažete", izjavio je Murinjo. 

Mančester Junajted ima čak šesnaest bodova zaostatka za gradskim rivalom, a na gostovanje Sitiju idu u sljedećem kolu, u subotu. Mančester Siti bi eventualnom pobjedom i zvanično osvojio Premijer ligu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije