Fudbal

Murinjo: Dolazak Ronalda je nemoguća misija

Murinjo: Dolazak Ronalda je nemoguća misija
Foto: Ilustracija | Murinjo: Dolazak Ronalda je nemoguća misija

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da klub sigurno neće dovesti fudbalera Real Madrida Kristijana Ronalda.

Ronaldo je ljut pošto su ga španske vlasti optužile da je utajio porez, zbog čega je nagovijestio da bi mogao da ode iz zemlje, a mediji su spekulisali da postoji mogućnost da se vrati na Old Traford.

Junajted je prodao Portugalca Realu 2009. godine za tadašnji svjetski rekord od 96 miliona evra.

"Neću da dozvolim da moj klub gubi vrijeme na igrače koji su nemoguća misija. Ronaldo je veoma važan igrač u klubu, on je fudbaler velike ekonomske moći. Ne možemo da pronađemo nijedan razlog koji bi mogao da nas navede da pomislimo da bi Ronaldo mogao da napusti Real", rekao je Murinjo.

Portugalski trener je dodao da ne vjeruje ni da će napadač Real Madrida Alvaro Morata preći ovog ljeta na Old Traford.

"To je šteta. On je igrač koji je kod mene izborio mjesto u prvom timu Reala i volim ga. Uživao sam gledajući njegov napredak u Juventusu i Realu. Nismo postigli dogovor sa španskim klubom i mislim da neće doći kod nas", naveo je Murinjo.

Junajted je pobijedio Los Andjeles Galaksi sa 5:2, u prvoj utakmici u sklopu turneje po SAD. Dvostruki strelac bio je Markus Rašford, a strelci su bili još Maruan Felaini, Henrih Mhitarjan i Entoni Marsijal.

Oba gola za američki tim postigao je Đovani dos Santos. Za Mančester junajted debitovao je napadač Romelu Lukaku, koji je ovog ljeta došao iz Evertona.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije