Fudbal

Murinjo: Drogba ovdje pripada

Murinjo: Drogba ovdje pripada
Murinjo: Drogba ovdje pripada

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo ozbiljno razmatra mogućnost da vrati Didijea Drogbu u redove londonskog kluba, pošto je reprezentativcu Obale Slonovače istekao ugovor u Galatasaraju.

"Razmišljamo o tome. Želimo da osvajamo titule, a Drogba je jedan od najboljih napadača u Evropi. Prilagođen je engleskom fudbalu i razmišljamo o toj opciji", rekao je Murinjo britanskim novinama.

Drogba je 2012. napustio London, igrao jednu sezonu u Kini, a onda se preselio u Galatasaraj sa kojim je prošle sezone imao emotivan povratak na "Stamford Bridž" u Ligi šampiona.

"Vratimo li ga - to neće biti što je on Didije, ili zbog toga što je strijelac najvažnijeg gola u istoriji Čelsija, ili zato što mi je, kako čitam, potreban asistent. Ne! Vratim li ga, a odluka će biti donesena uskoro, to će biti zato što je riječ o igraču koji može da pojača ekipu", istakao je Murinjo.

Iskusni centarfor bi se u Čelsi vratio prije svega kao podrška novom glavnom napadaču Dijegu Kosti, koji je ovog ljeta stigao iz Atletiko Madrida.

"Drogba je timski igrač koji može da bude važan u bilo kojoj ekipi. Osim toga, znamo da ga srce vuče ovdje gdje smatra da pripada, a i naš vlasnik Roman Abramovič je slab na njega. Mi takođe osjećamo da nam Didije pripada. Da li će se vratiti kao igrač na godinu ili dvije? Vidjećemo", naglasio je Portugalac.

Tridesetšestogodišnji Drogba postigao je tokom osam godina na "Stamford Bridžu" 157 golova, što je krunisao postizanjem izjednačujućeg gola, a potom i pobjedničkog penala u trijumfu protiv Bajerna u finalu Lige šampiona 2012. godine. Poslije kratkog angažmana u kineskom Šangaj Šenua, Drogba se pridružio Galatasaraju u januaru 2013, ali ga je napustio pošto mu je ugovor istekao krajem protekle sezone. Britanski mediji su prenijeli da bi Drogbi mogao da bude ponuđen trenerski posao u Čelsiju, što je Murinjo demantovao rekavši da bi reprezentativac Obale Slonovače mogao da se vrati u Čelsi samo kao igrač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije