Fudbal

Murinjo: Frank de Bur je najgori trener u istoriji Premijer lige

Murinjo: Frank de Bur je najgori trener u istoriji Premijer lige
Foto: Ilustracija | Murinjo: Frank de Bur je najgori trener u istoriji Premijer lige

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo nazvao je danas Franka de Bura "najgorim trenerom u istoriji Premijer lige", pošto ga je Holanđanin kritikovao zbog odnosa prema igraču Markusu Rašfordu.

Rašford ove sezone nije standardan u Mančester junajtedu, posebno poslije dolaska Aleksisa Sančesa u januaru iz Arsenala. Rašford se u subotu vratio u prvi tim i postigao oba gola za pobjedu protiv Liverpula, 2:1.

De Bur je poslije utakmice rekao da je šteta što 20-godišnji Rašford igra kod Morinja na Old Trafordu, što je razljutilo Portugalca.

"Čitam neke izjave najgoreg trenera u istoriji Premijer lige Franka de Bura sedam utakmica, sedam poraza, nula golova", rekao je Murinjo, aludirajući na neuspešan boravak De Bura u Kristal Palasu na početku sezone.

"Rekao je da nije dobro za Markusa Rašforda da ima trenera poput mene, pošto je meni najvažnije da pobjeđujem. Da je njega trenirao Frank, naučio bi kako se gubi, pošto je on gubio svaku utakmicu", dodao je Murinjo, prenio je Skaj.

Rašford bi mogao da bude u prvom timu Junajteda za sutrašnju utakmicu protiv Sevilje na Old Trafordu, u revanšu osmine finala Lige šampiona. U prvoj utakmici u Španiji bilo je 0:0.

Murinjo je rekao da njegova ekipa nije među favoritima za osvajanje Lige šampiona, ali da je "sve moguće", ako eliminiše Sevilju.

"Nismo među najboljim ekipama u takmičenju, ali kada stignete u posljednjih osam sve je moguće. Kada ste u osmini finala, to izgleda zaista, zaista daleko, ali kada uđete među osam onda namirišete polufinale, osećaj da ste među najboljima", naveo je Murinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije