Fudbal

Murinjo: Spreman sam da budem u Junajtedu još 15 godina

Murinjo: Spreman sam da budem u Junajtedu još 15 godina
Foto: Ilustracija | Murinjo: Spreman sam da budem u Junajtedu još 15 godina

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo planira da ostane u engleskom velikanu još 15 godina i ostavi trag kao što je legendarni Ser Aleks Ferguson.

Portugalac je prošlog ljeta stigao na Old Traford i već u prvoj sezoni osvojio tri trofeja - Ligu Evrope, Liga kup i Komjuniti šild.

"Spreman sam za takav poduhvat, da budem još 15 godina u Mančesteru, želim da ostanem toliko. Zašto da ne?", rekao je 54-godišnji Murinjo za ESPN.

Murinjo je došao u Mančester kao naslednik neuspješnih menadžera Dejvida Mojesa i Luja van Gala koji su došli nakon 27-godišnje ere Fergusona.

"Karijera Fergusona je jedinstvena. Mislim da niko ne može da je dostigne i vodi isti klub toliko godina, pa čak ni da bude u istoj ligi. Poslednji sa sličnom pričom je Arsen Venger, ali toga u modernom fudbalu više nema. Ako imaš uspeh ostaješ, u suprotnom ideš", poručio je Murinjo.

Gde god da je radio Murinjo je osvajao titule i bilježio uspjehe, tako je bilo u Portu, Čelsiju u dva navrata, Interu, Real Madridu, a u prvoj sezoni na Old Trafordu je nagovestio isti epilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije