Fudbal

Murinjo: Srbija odlična, ali volio bih da prođe Švajcarska

Murinjo: Srbija odlična, ali volio bih da prođe Švajcarska
Foto: N.N. | Murinjo: Srbija odlična, ali volio bih da prođe Švajcarska

Jedan od najboljih stručnjaka današnjice Žoze Murinjo pohvalio je nastup srpskih fudbalera u pobjedi nad Kostarikom (1:0) na Mundijalu u Rusiji, ali poručio da bi volio da završe takmičenje u grupnoj fazi kako bi Nemanja Matić dobio odmor.

Menadžer Mančester junajteda je, analizirajući situaciju u E grupi za televiziju "Russia Today", u svom stilu poručio da bi volio da Brazil i Švajcarske, koji su remizirali 1:1, prođu dalje da bi Matić odmorniji dočekao novu sezonu.

"Srbija je je dobro izgledala. Ne da će Srbija da ide kući poslije grupne faze takmičenja, to bih volio jer želim da moj igrač ode ranije na odmor. Znao sam da Srbija imaju mnogo dobrih fudbalera, snažni su, zreli i hoće da uspiju. Mnogo puta sam pričao sa Matićem o tome koliko im znači odlazak na Svjetsko prvenstvo i izgledaju veoma dobro", rekao je Murinjo.

Portugalac vjeruje da Švajcarska može do remija protiv Srbije i da bi tako otvorila vrata druge faze, uz kasniji trijumf nad Kostarikom.

"Kada je Švajcarska uzela bod protiv Brazila, izvjesno je da će osvojiti sva tri protiv Kostarike. Vjerovatno mogu do jednog boda sa Srbijom. To im donosi pet bodova i moja predviđanja mogu da se ostvare, da Brazil i Švajcarska odu dalje. Moram da budem iskren, želim Matiću odmor", zaključio je Murinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije