Fudbal

Murinjo: Šta će mi srebro? Ono je za gubitnike

Murinjo: Šta će mi srebro? Ono je za gubitnike
Murinjo: Šta će mi srebro? Ono je za gubitnike

LONDON - Menadžer Čelsija Žoze Murinjo ocijenio je da je njegov tim bio bolji od Arsenala u borbi za Komjuniti Šild, ali da je izgubio jer su se "Tobdžije" bolje branile.

Arsenal je slavio na "Vembliju" sa 1:0 u duelu koji je označio početak nove sezone, a pobjedonosni gol postigao je Aleks Okslejd-Čembrlejn u 24. minutu sjajnim udarcem sa oko 16 metara.

"Bili smo bolji tim i izgubili smo, a pobijedio je tim koji se više branio. Imali smo inicijativu, kontrolisali utakmicu i imali veći posjed lopte. Arsenal se branio sa desetoricom igrača, svi su gotovo bili ispred lopte. Stavili su sve ispred svoje crte i bili dobro organizovani. Čestitam im", rekao je Murinjo.

Zanimljivo, menadžer Arsenala Arsen Venger je tako zabilježio prvi trijumf u 13 međusobnih susreta sa Murinjom na klupi "Plavaca".

Murinjo se poslije utakmice pozdravio sa svim igračima Arsenala, ali ne i sa Vengerom, sa kojim je imao dosta javnih sukoba u posljednjih nekoliko sezona.

"Venger je namjerno izbjegao rukovanje poslije meča. Stajao sam ispred tunela, pozdravio sam se sa svim igračima Arsenala, ali on je izbjegao rukovanje", istakao je Murinjo.

Takođe, Murinjo je pri izlasku sa stadiona bacio osvojenu srebrnu medalju navijaču Arsenala.

"Ne čuvam vicešampionske medalje, pa sam je bacio jednom navijaču Arsenala. To je za gubitnike; za njih je to lijepa uspomena", rekao je Portugalac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije