Fudbal

Murinjo: Stidim se

Murinjo: Stidim se
Murinjo: Stidim se

Fudbaleri Bradforda i Midlsbroa napravile su senzacije u četvrtom kolu FA kupa, pošto su izbacili Čelsi i Mančester Siti na gostujućem terenu.

Posebno je fascinantan način na koji su "Pilićari" slavili na "Stamford Bridžu", pošto su u 37. minutu gubili sa 2:0, da bi na kraju slavili sa 4:2! Sa druge strane, "Boro" je do plasmana u osminu finala i slavlja na "Etihadu", protiv aktuelnog šampiona, stigao golovima u drugom dijelu igre. Bh. reprezentativac Edin Džeko je odigrao posljednjih desetak minuta utakmice za "građane".

Trener Čelsija Žoze Murinjo rekao je da se stidi poslije poraza od Bradforda, ali da se i raduje zbog prolaska trećeligaša u osminu finala.

"U ovom trenutku se radujem zbog njih. U svojim lošim osjećanjima o utakmici i rezultatu ima prostora za radost zbog njih. Iskren sam. Sa druge strane, stidim se i mislim da bi igrači trebalo da se osjećaju isto kao i ja", rekao je Murinjo i dodao:

"Ovo je sa jedne strane ljepota fudbala, ljepota FA kupa, u kojem se ovakve stvari dešavaju češće nego u bilo kojoj zemlji. Ali, ponoviću riječ koju sam upotrijebio uoči utakmice za slučaj da izgubimo - sramota. Sportska sramota, ali ipak sramota".

Iznenađenja u kup takmičenjima nisu rijetka, pogotovo u Engleskoj, ali je ovo za portugalskog trenera ipak novost.

"Znam istoriju ovog takmičenja i znam da se to povremeno dešava svakom timu, ali je meni ovo prvi put. Mislim da je neprihvatljivo da se izgubi od tima iz niže lige", naveo je Murinjo.

Gospodin "posebni" doživio je prvi put u karijeri da njegova ekipa na domaćem terenu primi četiri gola, dok su "plavci" prvi put od 1958. godine primili četiri gola od trećeligaša, kada je na "Stamford Bridžu" gostovao Darlington.

Sve čari FA kupa osjetili su i navijači Totenhema, pošto je njihov tim uspio da ispusti prednost protiv Lestera (2:1), po Sautempton, za koji je koban bio Kristal Palas (3:2), dok će Sanderlend i Fulam (0:0) morati da igraju novi meč. Dan je i otvoren malim iznenađenjem, jer je član Čempionšipa Blekburn eliminisao premijerligaša Svonsi (3:1), uz dva crvena kartona za goste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije