Fudbal

Murinjo ruši Fergusona

Murinjo ruši Fergusona
Murinjo ruši Fergusona

Liga šampiona ulazi u završnu fazu i sutra je na programu prvi meč polufinala u kojem Atletiko Madrid dočekuje Čelsi (20.45). U ovom susretu Žoze Murinjo, menadžer "plavaca", će da prestigne legendarnog ser Aleksa Fergusona po broju učešća u polufinalima.

Portugalski stručnjak će u Španiji osmi put predvoditi ekipu u polufinalu elitnog takmičenja, dok će Ferguson, koji je do ove sezone vodio Mančester junajted ostati na sedam. Iza vodećeg tandema su Marčelo Lipi, Migel Munjoz, Pep Gvardiola i Lui van Gal, koji su sa raznim ekipama čak pet puta igrali polufinala.

Od osam učeća u ovoj fazi takmičenja Murinju je ovo treći put da je to uspio sa Čelsijem, dok je polufinala igrao sa Portom, Interom i Real Madridom. Pored ovog rekorda trofejni stučnjak je na putu da postane i prvi trener koji je sa tri kluba osvojio Ligu šampiona pošto mu je to već pošlo za rukom sa Portom i Interom. Zanimljivo je da mu ovaj put na putu ka "ušatom" peharu sa Čelsijem neće biti Rafaela Beniteza, koji ga je dva puta kao menadžer Liverpula eliminisao.

Murinjova ekipa će za protivnika imati tim koji je veoma sličan londonskom i to će biti sudar snage, mišića, pretrčanih kilometara, taktičkog pomjeranja, strasti...

"Bez sumnje, sve Murinjove ekipe su dobro taktički pripremljene. To će biti utakmica dva tima sa sličnim stilom igre. Uzbuđeni smo, ali moramo da igramo dobro na svom terenu, pošto bi to moglo da odredi tok druge utakmice", rekao je Gabi, kapiten Atletika, koji je zatim nastavio:

"Imali smo tešku sezonu, ali najvažnije stvari predstoje. Ne smijemo da se opustimo, pošto ništa još nismo osvojili. U dobroj smo poziciji, a protiv Čelsija želimo da napravimo veliki korak ka finalu. Moramo da 'pričamo' samo na terenu".

Atletiko, pored borbe u Ligi šampiona, čeka trka sa Real Madridom i Barselonom u Primeri i trenutno su prvoplasirani sa najvećim šansama da se okite titulom prvaka Španije. Sa druge strane, Čelsi je borbu za trofej u Engleskoj zakomplikovao porazom od Sanderlenda i sada za liderom Liverpulom zaostaju pet bodova, a do kraja su ostala još tri kola. Tituli mogu da se nadaju ukoliko u narednom kolu savladaju "redse" na njihovom "Enfildu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije