Fudbal

Murinjo u Mančesteru za 48 sati?

Murinjo u Mančesteru za 48 sati?
Murinjo u Mančesteru za 48 sati?

Žoze Murinjo biće imenovan za menadžera Mančester Junajteda u roku od 48 časova, očekuju engleski mediji.

Murinjov agent Žorž Mendeš i direktor Junajteda Ed Vudvord su se navodno sastali u utorak u Londonu, a "Skaj Sports" tvrdi da su dvije strane već postigle načelan dogovor.

Skaj tvrdi da je Vudvord već naložio klupskim advokatima da sastave ugovor, a glavni razlog tako "laganih" pregovora je navodno velika Murinjova želja da postane menadžer Mančester Junajteda.

Očekuje se da ugovor potpiše i njegovo imenovanje bude ozvaničeno u narednih 48 sati, pa bi predstavljenje Murinja na Old Trafordu moglo da se dogodi već tokom nedjelje.

Junajted će sljedeće sezone igrati u Ligi Evrope, a očekuje se da Murinjo sledeću sezonu iskoristi za stvaranje ekipe koja će godinu dana kasnije napasti Ligu šampiona.

Murinjo je u prethodne dvije sezone kao menadžer Čelsija potrošio 180 miliona funti na 16 igrača, skoro 100 miliona menja od Luja van Gala koji je u istom periodu doveo 15 fudbalera na Old Traford.

Portugalac je otpušten u decembru nakon očajnih rezultata sa Čelsijem koji je sezonu završio na tek desetoj poziciji, dok je Van Gal otkaz dobio po okončanju sezone.

Holanđanin je Junajted predvodio do pete pozicije u Premijer ligi, ali je uspio da osvoji FA Kup, prvi trofej od odlaska Aleksa Fergusona (ne računajući Komjuniti Šild, engleski pandan Superkupu).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije