Fudbal

Murinjo zahtijeva poštovanje: Znate li koliko titula imam?

Murinjo zahtijeva poštovanje: Znate li koliko titula imam?
Foto: N.N. | Murinjo zahtijeva poštovanje: Znate li koliko titula imam?

Žoze Murinjo nastavio je svoj "rat" sa medijima nakon novog neuspjeha Mančester junajteda.

Portugalac je poslije poraza od Totenhema (3:0) na Old Trafordu nakon nekoliko minuta temperamentnog govora napustio pres konferenciju.

Murinjo je u ponedjeljak uveče doživio najteži poraz na domaćem terenu u karijeri, a Junajted ima najgori start u posljednjih 25 godina.

"Koji je bio rezultat? 3:0. Šta to znači? Tri nula", ponovio je Murinjo pokazujući tri prsta, "To znači i tri Premijer lige. Osvojio sam više Premijer liga nego svih ostalih 19 menadžera zajedno. Poštovanje, poštovanje, tražim poštovanje".

"Tražite čuda od mog tima koji je igrao vrlo dobro, taktički vrlo, vrlo, vrlo dobro i želite da ovu pres konferenciju pretvorite u krivljenje jednog čovjeka".

Na pitanje o odbrani Junajteda protiv Spursa, Portugalac je rekao: "Žao mi je. Morate mi reći koja je najvažnija stvar jer ja ne znam. Kada smo pobjeđivali dolazio sam ovdje i niste bili srećni jer vam je važnije bilo kako igramo".

Novinar je naglasio da se pitanje odnosilo na odbranu.

"Ne, ne, ne. Morate donijeti odluku u vezi s tim. Moram čuti od vas šta je najvažnija stvar. Da li da igramo dobro ili da pobjeđujemo? Igrati napadački ili na određeni rezultat? Danas smo bili agresivni, igrali visok presing. Totenhem nije mogao da poveže dva dodavanja. Napravili su mnogo grešaka zbog našeg presinga. Naši bekovi su im stvarali probleme, promašivali smo gol iz otvorenih šansi, propuštali prilike, nismo imali sreće sa odbicima kod oba gola, izgubili smo utakmici primivši gol kod njihovog prvog kornera na meču u 50. minutu. U prvom poluvremenu nula kornera, nula bočnih centaršuteva, nula direktnih. U 50. minutu su imali korner i postigli gol koji vi želite da pretvorite u priču utakmice. Ali nemojte da gubite vrijeme. Danas sam imao dokaz da su najbolje sudije u fudbalu navijači".

Novinari su skrenuli Murinju pažnju da su mnogi navijači napustitli tribine prije kraja utakmice.

"I ja bih uradio isto na 0:3, potrebno je dva sata do centra Mančestera. Tamo živim i znam da je poslije utakmice potrebno dva sata, uradio bih isto. Izgubili smo ovdje prošle sezone od Sevilje i zviždali su nam jer smo zaslužili, jer nismo bili dobri. Nismo bili opasni. Sada su igrači ostali na terenu poslije poraza kod kuće i aplaudirali su im jer su zaslužili. Nastavite da pokušavate. Nastavite", zaključio je Murinjo.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije