Fudbal

Murinju tim važniji od pojedinaca

Murinju tim važniji od pojedinaca
Murinju tim važniji od pojedinaca

Žoze Murinjo, menadžer Čelsija, otkrio je da nikada igračima koji nisu igrali u ekipama koje je on trenirao nije objašnjavao razloge odluka da ih ostavi na klupi.

Takav slučaj je bio i sa Ikerom Kasiljasom, golmanom Real Madrida.

Mnoge zvijezde u Portu, Čelsiju, Interu i Real Madridu nisu uvijek bile u milosti trofejnog stručnjaka, koji je mislio samo na rezulat i tome je podredio sve.

"Igrači koji sjede na klupi su nesrećni i frustrirani, ali moraju da budu strpljivi. Nemam tajnu kako da ih držim srećnima. Mislim da su nesrećni i frustrirani, ali istina je da, ako želiš biti profesionalac i igrati na visokom nivou, ne treba da budeš srećan", rekao je potrugalski stručnjak, koji je zatim dodao: "Svi su oni profesionalci. Ekipa i klub su važniji od njih."

Jedan od igrača koji se sada nalazi u nemilosti Murinja je iskusni golman "plavaca" Mark Švarcer.

"On još nije odigrao ni sekundu, ali ako budem trebao da igra sljedeći meč, on će biti spreman. Možda imamo tajne kako da ih treniramo svaki dan, ali ne i kako ih učinimo srećnima", kazao je Murinjo.

On je u bogatoj karijeri osvojio veliki broj trofeja, a izdvajaju se Liga šampiona sa Portom i Interom. Sada je cilj da postane prvak Evrope sa Čelsijem i ističe da svaki igrač mora da bude spreman da se žrtvuje za ekipu.

"Džon Obi Mikel je prvu utakmicu odigrao protiv Njukasla i bio je naš najbolji igrač. Kako može da bude naš najbolji igrač, a nije igrao tri mjeseca? Zato jer trenira na vrhunskom nivou svaki dan. Tužan, frustriran, nesrećan? Možda. Ali je profesionalac", jasan je Murinjo.

On je poznat po tome da je na klupi, dok je trenirao Real Madrid, držao do tada prvog golmana Kasiljasa, koji je zaštitni znak "kraljevskog kluba", kapiten i ikona ekipe sa "Santijago Bernabea".

"Igrači znaju da moje odluke ne favorizuju određenog igrača. Radim ono što mislim da je najbolje za ekipu u tom trenutku. To je tako", zaključio je Murinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije