Fudbal

Murinju zeleno svjetlo da izvede rezerve na Enfild

Murinju zeleno svjetlo da izvede rezerve na Enfild
Murinju zeleno svjetlo da izvede rezerve na Enfild

LONDON - Uprava Čelsija, predvođena vlasnikom Romanom Abramovičem, dala je menadžeru Žozeu Murinjo zeleno svjetlo da na prvenstveni meč sa Liverpulom izvede praktično rezervni tim, jer želi sve karte da baci na Ligu šampiona.

"Plavce" u nedelju očekuje meč na Enfildu, dok će u srijedu dočekati Atletiko Madrid u revanšu polufinala Lige šampiona.

Kako navodi Gardijan, portugalski stručnjak želi da odmori glavne igrače za meč sa Atletikom, svjestan da su mu male šanse da u Premijer ligi osvoji titulu, jer Liverpul, tri kola prije kraja, ima pet bodova prednosti.

Evidentno je da je i Murinju i Abramoviču prioritet Liga šampiona, odnosno pokušaj da se drugi put u klupskoj istoriji donese taj pehar na Stamford Bridž.

U prilog tome idu i česte Murinjove kritike na račun rasporeda utakmica Čelsija u Premijer ligi, odnosno nemogućnosti da odmori igrače zbog "gustog" kalendara.

Murinjo je čak tražio da se duel sa Liverpulom pomjeri na petak ili subotu, kako bi Čelsi imao vremena da odmori igrače za revanš sa Madriđanima.

Ipak, teoretski, Čelsi bi u slučaju da pobijedi na Enfildu mogao dodatno da zakomplikuje situaciju u Premijer ligi, odnosno da vrati u igru Mančester Siti.

Murinjo je nedavno rekao da "mora da sluša klub", ali je istakao i da Čelsi brani čast engleskog fudbala.

"Zbog toga bih na teren protiv Liverpula najradije poslao igrače koji neće igrati u revanšu polufinala Lige šampiona", kazao je nedavno portugalski stručnjak.

O ovoj namjeri, pored Abramoviča i Murinja, diskutovali su i izvršni direktor Čelsija Ron Gurlej i sportski direktor Majkl Emenalo, kao i predsjednik Brus Bak.

Murinjo poslije prvog meča sa Atletikom već ne može da računa na povređene Petera Čeha i Džona Terija.

Što se tiče pravilnika Premijer lige, tu Murinjo ne bi trebalo da ima problema, pošto je za takmičenje važno samo da u timu budu igrači koji su na spisku podnijetom uoči početka sezone, a koji broji 25 fudbalera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije