Fudbal

Muru dobio šamar

Muru dobio šamar
Muru dobio šamar

Kaljariju ne ide ove sezone i grčevito se bore za opstanak u Seriji A, a nezadovoljni navijači upali su u trening centar tima i fudbalerima dali do znanja da moraju da pobijede Napoli.

Oko 30 huligana preskočilo je ogradu i prvo se verbalno, a zatim i fizički sukobilo s igračima. Navodno je "ultrase" isprovociralo to što su neki igrači okrenuli leđa kada su krenuli da im "drže slovo", a najgore je prošao mladi defanzivac Nikola Muru, koji je zaradio šamar. Prema nekim izvorima, u tom obračunu bilo je još onih koji su izvukli deblji kraj, ali je cijela stvar zataškana. Klub je samo šturo saopštio da jeste došlo do sučeljavanja igrača i navijača, ali bez nasilja. Trener kluba sa Sardinije Zdenjek Zeman potvrdio je da je bilo "gusto", zbog čega je otkazao i trening koji je trebalo da se održi nakon nemilih scena sa navijačima.

"Igrače je dosta uznemirio taj 'bliski susret'. Jasno da nisu u zavidnom položaju jer nije lako ispraviti neke stvari iz prošlosti. Ponosan sam na to kako su reagovali igrači - prihvatili su uvrede bez reakcije, ne zato što su osjećali strah, već kako bi održali mir. Ipak, jasno je da su svi šokirani tim događajem. Biće potrebno vrijeme da se vrate u potpunosti jer ne prihvata svako takve situacije na isti način", istakao je Zeman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije