Fudbal

Musa: Ubacujemo u višu brzinu

Musa: Ubacujemo u višu brzinu
Musa: Ubacujemo u višu brzinu

Pripreme ubacujemo u višu brzinu, a tome u prilog ide i meč sa Rijekom, koja je naš najkvalitetniji i najkompletniji rival ove zime, tvrdi Slaven Musa, šef stručnog štaba Širokog Brijega.

Elipa sa "Pecare" danas je nakratko otputovala u Hrvatsku, gdje ih u Rujevici u subotu čeka ogled sa hrvatskim prvoligašem. Prethodno su odigrali tri meča i ostvarili isto toliko pobjeda - nad niželigašem Mostarom (5:0), Osijakom (2:1) i federalnim prvoligašem Braniteljem (4:0).

"Uz dužno poštovanje prema svim dosadašnjim rivalima, ogled sa Rijekom biće vjerovatno najbolji pokazatelj naše snage i urađenog u prethodnom periodu. Biće to provjera koja nam može dati smjernice za nastavak rada. Imaćemo priliku o sebi naučiti više nego što smo mogli u susretima sa protivnicima koji su nam kvalitetom bili podređeni. Zato će vjerovatno biti nešto manje izmjena u ogledu s Rijekom. Neki će igrači odigrati punu minutažu", istakao je Musa

Gostovanje kod tima sa "Kantride" biće uvertira za Tursku, odnodno brušenje forme u Anataliji, u koju putuju u utorak avionom iz Sarajeva. Protivnici u poznatom ljetovalištu biće im Šakhter, Odensa i Visla.

"Ekipa je prošle sezone, nakon dugo vremena, ostala bez Evrope. To je ove godine naš minimum i zato će nam provjere s jakim protivnicima biti veoma korisne. Najvažnije je da nas povrede zaobiđu. Trenutno je upitan jedino Zvonimir Kožulj. On je zbog prehlade preskočio nekoliko treninga, ali vjerujemo da će biti spreman za određenu minutažu već u utakmici s Rijekom", istakao je Musa.

I dok pojedine ekipe, odnosno treneri, u prvom dijelu priprema forsiraju podizanje kondicije, Musa se podjednako posvetio i taktici.

"Od prvog dana željeli smo da bude mnogo rada s loptom. Igrači su nam u tome pomogli, jer su došli na okupljanje u poprilično dobroj formi, a sada kao epilog toga imamo dobru realizaciju, bez obzira na to što su u pitanju nešto lakši protivnici", ističe Musa.

U petak su na pripreme u Etno selo Stanišić, kod Bijeljine, otputovali fudbaleri Olimpica. Trener Edin Prljača na raspolaganju će imati 23 igrača, među kojima i novajliju Armina Tankovića, koji je ranije nastupao za nekoliko švedskih klubova. Tokom boravka u Semberiji pridružiće im se i Rastko Šuljagić, koji dolazi na posudbu iz njemačkog Študgarta. "Vukovi" u Bijeljini ostaju do 17. februara i odigraće tri pripremne utakmice. Generalka je zakazana za 20. februar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije