Fudbal

Musa najavljuje još bolje proljećno izdanje na "Pecari"

Musa najavljuje još bolje proljećno izdanje na "Pecari"
Musa najavljuje još bolje proljećno izdanje na "Pecari"

Na proljeće ćemo izgledati još bolje, posebno u napadu, kaže Slaven Musa, trener Širokog Brijega, vidno zadovoljan do sada obavljenim dijelom priprema.

Iako je tim sa "Pecare" do jesenje titule stigao kao zvanično drugi najefikasniji sastav poslije Sarajeva, vrlo dobro znaju da će za ostanak na vrhu trebati i dodatno popraviti realizaciju.

"Bez obzira na naš trenutni plasman, ne mogu se oteti utisku da smo se u pojedinim utakmicama poprilično mučili tražeći put do gola protivnika. Naš napad mora biti još ubojitiji u nastavku sezone ukoliko želimo osvojiti titulu. Vjerujem, svakako, da će nam u tome dodatno koristiti i angažman napadačkog pojačanja Dine Kresingera. Jednostavno, pripreme ćemo iskoristiti da napad izgleda još bolje nego jesenas", kazao je Musa.

Vezni red je pojačao Brazilac Tai.

"Imamo drugu ili treću odbranu u Premijer ligi, slično je i sa sredinom terena i naravno da radimo da budemo još čvršći i u tom dijelu. Slijedi nam naporna i veoma zanimljiva borba za odbranu vrha tabele jer Sarajevo, Zrinjski i Željezničar takođe pojačavaju svoju igru", smatra Musa.

Širokobriježani su u dosadašnjem dijelu priprema u Hercegovini odigrali tri kontrolne utakmice s Hajdukom, Željezničarom i juče Cibalijom. Krejam naredne sedmice odlaze u Antaliju, a na put će krenuti i dvojica od tri juniora (Luka Menalo, Stjepan Lončar i Luka Juričić) sa kojima je potpisan profesionalni ugovor.

"Izuzetno smo ponosni na rad naše omladinske škole i njezina voditelja Tonija Karačića. Činjenica je da iz tog pogona svake godine imamo sve više mladih igrača u prvoj momčadi. Lončar i Menalo će ići na pripreme u Antaliju i svakako dobiti svoju prigodu da se nametnu, dok Juričić ne putuje zbog ozljede", objasnio je sportski direktor Dalibor Šilić.

Zbog udarca i bolova u članku Josip Ćorluka je nekoliko dana van trenažnog procesa, ali se očekuje da će biti potpuno spreman za izazove u Turskoj.

 

Otišao Mihaljević

Filip Mihaljević, mladi napadač, od juče više nije član Širokog Brijega. Uprava kluba Širokobriježana odlučila je raskinuti ugovor o posudbi i mladi napadač vratiće se u matični klub, zagrebački Dinamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije