Fudbal

N/FSBiH potvrdio: UEFA sumnjive neke utakmice u BiH

N/FSBiH potvrdio: UEFA sumnjive neke utakmice u BiH
Foto: N.N. | N/FSBiH potvrdio: UEFA sumnjive neke utakmice u BiH

Povodom napisa u pojedinim medijima, u kojima se navodi da je „UEFA zatražila od vlasti u Bosni i Hercegovini provjeru šest utakmica zbog sumnji u manipulaciju rezultatima“, oglasio se i Nogometni/Fudbalski savez BiH.

“Nemamo saznanja da se UEFA u vezi sa navedenim  neposredno obraćala nadležnim organima naše zemlje. Međutim, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je u prethodnom periodu primio nekoliko izvještaja iz UEFA koji se odnose na sumnje u eventualne neregularnosti na pojedinim utakmicama u Bosni i Hercegovini. U vezi s tim preduzete su konkretne aktivnosti u skladu sa odredbama važećih propisa  N/FS BiH.

U tom smislu, nakon provođenja istražnih radnji pred organima N/FS BiH, svi predmeti koji se odnose na sumnje u eventualne neregularnosti na utakmicama proslijeđuju se nadležnom državnom tužilaštvu na postupanje u skladu sa zakonskim propisima. Shodno navedenom, izvjestan broj predmeta je dostavljen Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, dok se za određene predmete postupci vode pred organima Saveza.

Imajući u vidu načelo povjerljivosti  N/FS BiH nije u mogućnosti objavljivati konkretne podatke o utakmicama koje su predmet  istrage, ali naglašavamo da je N/FS BiH otvoren za saradnju sa relevantnim  tijelima  UEFA i nadležnim  organima za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini”, kaže se u sopštenju N/FSBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije